• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šahtjoru nada, Bajern sve reševa u Minhenu

Autor mondo.rs

Meč u Ljvovu završen 0:0. Bajern bolji iako je utakmicu završio sa igračem manje zbog isključenja Ćavija Alonsa.

Posle ledenih 90 minuta u Ljvovu (temperatura -6 stepeni Celzijusovih), gde su se u prvom meču osmine finala Lige šampiona sastali Šahtjor i Bajern, više razloga za zadovoljstvo imaju fudbaleri iz Nemačke.

Utakmica je završena bez golova!

Jedina briga za trenera Pepea Gvardiolu je to što na Alianc areni za tri nedelje (11. marta) neće moći da računa na Ćavija Alonsa, koji je u 65. minutu prvog duela zasluženo dobio drugi žuti karton čime je bio okončan njegov 100. nastup u Ligi šampiona.

Bavarci imaju razloga i da žale što se u Minhen vraćaju bez postignutog gola. Bili su bolji, kontrolisali meč i imali izglednije prilike. Preciznije, samo su ih oni i stvarali, jer su "rudari" prilično bili bezopasni po Manuela Nojera, pa i onih pola sata kada su bili brojčano jači na terenu.

Tomas Miler, Arjen Roben i Frank Riberi nisu koristili prilike koje su im se ukazale, pogotovo u prvom poluvremenu.

Ukrajinci pored, ipak, povoljnog rezultata mogu da budu srećni jer su utakmicu završili kompletni. Na početku drugog poluvremena Daglas Kosta je zbog udaranja laktom Riberija zaslužio crveni karton, dok je Alberto Undijano Maljenko nešto kasnije oprostio Luizu Adrijanu pogibeljni start nad Ćaviju Alonsu.

Otvoren đon u meso Španca nisu bili dovoljni za arbitra da Brazilcu pokaže barem žuti karton, iako je zaslužio još strožu sankciju.

PRE UTAKMICE:

Duel Šahtjora i Bajerna nije svrstan među derbije osmine finala Lige šampiona. Ovaj dvoboj, ipak, može da ima neočekivani epilog, upravo iz razloga što tim Pepea Gavrdiole važi za apsolutnog favorita, a na početku takmičarskog ciklusa u 2015. godine je pokazao da je i on ranjiv.

"U eliminacionim utakmicama uvek postoji šansa i ponekad logika ne važi u fudbalu", reči su kojima je Mirčea Lučesku, trener Šahtjora, najavio duel sa Bajernom.

Zbog ratnih dejstava u Donjecku, Šahtjor Bajern dočekuje u Ljvovu, na krajnjem zapadu Ukrajine, gradu udaljenom preko 1.200 kilometara od Donbas arene, doma šampiona Ukrajine.

Može se reći da igraju tačno na pola puta. Alianc arena je od Ljvov arene udaljena 1.249 km, a Donbas arena 1.242 km. Minhen je čak bliži Ljvovu za nekoliko kilometra od Donjecka.

Povezane vesti


Šahtjor je više od dva meseca bez takmičarske utakmice. Poslednju je odigrao 5. decembra prošle godine, kada je u šampionatu Ukrajine pobedio Hoverlu 4:1. Iskusni rumunski stručnjak na klupi domaćeg tima glavne nade polaže u Hrvata Darija Srnu, 32-godšnjeg kapitena, i legiju Brazilaca predvođenu fenomenalnim Luizom Adrijanom.

Bajern posle zimske pauze polako hvata zamah.

Bavarcima na početku drugog dela sezone u Bundesligi nije krenulo prema očekivanjima, ali su poraz od Volfzburga (1:4) i remi sa Šalkeom u Minhenu (1:1), brzo zaboravljeni posle pobeda u Štutgartu (2:0) i pogotovo u prošlom kolu na Alijanc areni gde je pregažen HSV (8:0).

Snage svog tima svestan je Gvardiola.

"Ako odigramo ispod našeg nivoa možemo da budemo izbačeni. U dobroj smo formi i raspoloženje nam je odlično. O finalu Lige šampiona je rano da razmišljamo, jer večeras moramo da napravimo tek prvi korak ka tom cilju".

Ljvov, Ukrajina: Ljvov arena. Sudija: Alberto Undijano (Španija)

ŠAHTJOR: Pjatov - Ševčuk, Rakicki, Kučer, Srna - Tajson (od 84' Velington), Fred, Fernando, Daglas (od 78' Marlos) - Tešeira - Adrijano (od 89' Gladkij).

BAJERN: Nojer - Alaba, Boateng, Rafinja - Alonso, Bernart, Švajnštajger - Gece (od 75' Levandovski) - Riberi, Miler (od 70' Badštuber), Roben.

TOK UTAKMICE:

- Kažu da je Ćavi Alonso prvi igrač koji je u stotom nastupu u Ligi šampiona isključen.

- Ćavi Alonso igra(o) je 100. utakmicu u Ligi šampiona. Ne igra je više jer je u 65. minutu zasluženo dobio drugi žuti karton. Pre Španca i Ukrajinci su zaslužili nekoliko isključenja, pre svih Daglas Kosta zbog udaranja laktom Riberija i LuiZ Adrijano nakon krvničkog starta upravo nad Alonsom. 

- Bajern je imao tri dobre prilike u prvom poluvremenu da povede. Sva tri puta se u prilici našao Tomas Miler, jenom pošto je sam izgradio poziciju, a dva puta posle asistencija Franka Riberija i Arjena Robena, ali nije imao sreće da postigne gol.

Bavarci su bili bolji rival o čemu potvrđuje i jedan jedini šut kao Manuelu Nojeru u prvih 45 minuta od strane domaćina. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC