• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Neka se Miske vrati…

Autor mondo.ba

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko priželjkuje povratak Zvjezdana Misimovića u nacionalni tim zmajeva.

Centarfor Mančester sitija se u karijeri nadavao golova, a barem pola mu je namjestio popularni Miske u Bundesligi, dok su zajedno igrali za Volfsburg, kao i u selekciji BiH.

Upravo zato i ne čudi Džekina izjava za agenciju "Patrija" da bi volio da se Misimović vrati u reprezentaciju BiH od koje se oprostio po povratku sa Mundijala u Brazilu.

BARSA? MOŽEMO PROĆI!

Džekin Mančester siti u osmini finala Lige šampiona se sastaje sa Barselonom, koja je prošle sezone eliminisala "građane".

"Vjerujem da smo naučili mnogo iz dvomeča protiv njih prošle sezone. Nismo nadigrani, a u jednoj utakmici smo primili gol u posljednjim minutima, a u drugoj smo imali igrača manje. Barselona je odlična ekipa, koja godinama igra u Ligi šampiona i iskusniji su u ovom takmičenju od nas, ali vjerujem da imamo snagu da ih prođemo. Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo, a mnogo toga zavisi i od toga kako ćemo se mi postaviti. Imaju jak ofanzivni dio, ali i mi imamo adute da im se suprostavimo. Očekujem dvije neizvjesne utakmice".

"Svaki igrač koji može pomoći reprezentaciji nam je potreban. Problem kod Misimovića je što još nema klub i ne znam kakav je njegov status u reprezentaciji, ali lično bih volio kada bi ponovo bio dio tima, kako on tako i svi ostali koji su se oprostili", rekao je Džeko.

Prema njegovim riječima, novi selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević mnogo je donio novog u nacionalni tim.

"Znam da mnogo putuje, a vidjeli smo se dva puta - jednom u Engleskoj, kada je posjetio Asmira Begovića i mene, a jednom u Sarajevu. Upoznaje se sa svim igračima, što je nama fudbalerima itekako bitno. Razgovara, planira unaprijed i nadam se da je pred nama lijepa budućnost. Vjerujem da će njegov studiozan pristup problemu i nama igračima dati rezultate u ovim kvalifikacijama i da ćemo se, što nam je vjerujem svima cilj, na kraju uspjeti plasirati na EURO 2016. Ja itekako vjerujem u to, iako sam svjestan da će biti teško. Međutim, dok god postoji i promil šanse - borićemo se", dodao je kapiten "zmajeva", koji je i u srijedu putem klupskog sajta čestitao predstojeću Kinesku novu godinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC