• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Euforičan i glup su braća!

Trener Crvene zvezde vratio se iz Praga, gdje je posmatrao utakmicu Slavije i poručio da je "glup svako koga i dalje drži euforija zbog žrijeba".

 Pižon: Euforičan i glup su braća! Izvor: MONDO

U prostorijama FK Crvena zvezda odjeknuli su uzvici zadovoljstva i sreće kada je za protivnika u četvrtom, posljednjem kolu kvalifikacija izvučena češka Slavija.

Takva reakcija više je bila olakšanje zbog toga što na papiriću nije pisalo ime Valensije ili Benfike.

Manje zbog toga što je Slavija loš tim.

Ova druga činjenica izbija u prvi plan kako vrijeme od žrijeba u Nionu prolazi, odnosno kako se bliži prvi meč u pragu (20. avgust). Da je Slavija ozbiljan rival i da svako u klubu treba da zaboravi na slavlje zbog toga što je žrijeb imao takav epilog, upozorio je i trener tima Vladimir Petrović Pižon, koji je za vikend bio u Pragu i gledao dvostrukog uzastopnog šampiona Češke na delu.

"Radi se o odličnoj ekipi i glup je onaj koga hvata euforija zato što igramo sa Česima, a ne, na primjer, Valensijom", bila je prva trenerova rečenica po povratku iz Češke, gdje je Slavija pobijedila Bohemijans sa 3:1.

"Slavija je iskusna ekipa koja igra u sistemu 4-4-2 i neguje napadački fudbal. Imaju izuzetno brz vezni red u kojem igraju dva reprezentativca Tunisa. Sva tri gola su dali iz izgrađenih akcija i jasno je da ćemo se susresti sa najkvalitetnijim rivalom do sada", dodao je Petrović.

On nije podsjećao na sezonu 2002/03, kada je Slavija u revanšu drugog kola Kupa UEFA na svom terenu prvo nadoknadila 1:3 protiv Partizana u Beogradu, a potom u produžetku pobedila sa 5:1.

I bez toga, zna da srpskim klubovima predstavnici češke škole nikad nisu ležali.

"U pravu su što se plaše Marakane"

Pored dvojice Tunižana, Slavija ima još dva reprezentativca.

"Tu je desni bek iz Slovačke, koji je odličan igrač, ako i štoper Čeh. Pozadi su čvrsti i iskusni, a desni bok im je posebno kvalitetan. Istakao bih igrača sa brojem 14, mislim da se zove Šenkerik. Igra u veznom redu ali postiže golove i često se ubacuje iz drugog plana", nastavio je "skauting" Pižon.

Protiv Bohemijansa Slavija je promašila i penal.

"Napadali su 90 minuta i sigurno je da nas očekuje sličan pristup i 20. avgusta. Imaju stadion koji prima 20.000 navijača i nema atletsku stazu i atmosfera je dobra. Ipak, vidim da se posebno pribojavaju revanša na Marakani, jer očekuju 50.000 naših navijača koji daju ton ekipi. U pravu su, ali mi ćemo pokušati da već iz Češke donesemo povoljan rezultat. Zaista nas očekuju teški mečevi jer se radi o ekipi koja je daleko bolja od dosadašnjih rivala", kaže Petrović.

Prije puta u Prag, Crvenu zvezdu očekuje start u domaćem prvenstvu, naredne subote (17.30) u Jagodini.

Tek poslije tog meča, na treninzima će se pričati o Slaviji, a dvomeč za ulazak u Ligu Evrope i bar šest evropskih mečeva tokom jeseni, uticao je i na raspored u Superligi Srbije.

Crveno-bijeli su meč drugog kola protiv Rada na svom terenu, pomjerili sa 22. na 23. avgust (nedjelja), a isti slučaj je i sa utakmicom trećeg kola, koja je trebalo da bude odigrana 29. avgusta u Kruševcu protiv Napretka, ali je pomjerena za 24 časa.

Bajković dobio "jedinicu"

Crveno-bijeli imali su pravo da pred duel sa Slavijom dopune spisak licenciranih igrača za evropske mečeve i to su iskoristili dopisivanjem dva imena: golman Boban Bajković, koji je izabrao broj 1, odnosno lijevi bek Miloš Malović (29).

Pižon je upravo na poziciji lijevog beka "najtanji", a povreda Nikole Ignjatijevića pred revanš sa Dinamom dovela je dotle da na tom mjestu u timu prvo zaigra zadnji vezni Nemanja Cvetković, a potom ga zamijeni takođe zadnji vezni Vladimir Bogdanović.

Dopisivanje Bajkovića moglo bi da bude povezano sa dva kiksa koja je u dve utakmice sa Dinamom, jednim u Tbilisiju, jednim u Beogradu, napravio golman Bojan Pavlović, povratnik sa pozajmice, koji je dobio povjerenje u prvih 360 minuta u sezoni.

U nedjelju uoči starta Superlige, Pižon na treninzima ima na raspolaganju sve fudbalere. Povrede za sada, osim one koju je zaradio Ignjatijević, zaobilaze igrače.

Na treninzima su redovni i bivši Zvezdaši, sada reprezentativci Marko Pantelić i golman Vladimir Stojković. Prvom je istekao ugovor sa Hertom i još traži inostrani angažman, dok je drugi i dalje vezan za Sporting, s tim što tamo ne računaju na njega, pa se priprema u nadi da će stići ponuda bilo za transfer, bilo za pozajmicu.

Marko Pantelić, navodno, ima nekoliko ponuda na stolu, ali i dalje čeka da vidi da li će Roma postati konkretnija u pregovorima sa njim i menadžerom.

Prelazni rok u Evropi traje do ponoći, 31. avgusta.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC