• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOTO GP: Tri trke bez Stonera, zbogom Dukati!

Vozač Dukatija Kejsi Stoner zbog zdravstvenih problema propustiće naredne tri trke Moto GP šampionata.

 MOTO GP: Tri trke bez Stonera, zbogom Dukati! Izvor: MONDO

Australac već duže vrijeme ima problema sa zdravljem, koji ni nakon brojnih pregleda i testova nisu objašnjeni, pa se odlučio na kratku pauzu, iako će se time vjerovatno i oprostiti od bilo kakve šanse za osvajanje titule.

Stoner je trenutno treći u generalnom plasmanu Mogo GP šampionata sa osvojenih 150 bodova, odnosno 37 manje od vodećeg Valentina Rosija i 12 manje od Horhea Lorenca i nema sumnje da će Italijan i Španac učiniti sve da mu u naredne trke odmaknu daleko.

“Nakon pet izuzetno teških trka, vratio sam se u Australiju na preglede kod svojih doktora. Odlučili smo da se ne takmičim naredne tri trke kako bih pružio priliku mom tijelu da se oporavi”, rekao je Stoner.

Vozač Dukatija objasnio je da je tokom trke u Barseloni vjerovatno pokupio neki virus, nakon čega je preforsirao svoje tijelo zbog čega sada ima još većih problema.

“Razgovarao sam sa ljudima iz Dukatija i želim da im se zahvalim na razumijevanju u ovom trenutku. Žao mi je prozvođača, tima, sponzora i navijača, posebno što je motor jako dobro išao u posljednje vrijeme, ali mogu samo da obećam da ću učiniti sve da se vratim na najbolji način u Portugalu”, rekao je Stoner.

Njega će do povratka u oktobru na narednim trkama u Češkoj, Indijanapolisu i San Marinu u ekipu Dukatija zamijeniti finski motociklista Mika Kalio.

Direktor tima Dukati Livio Supo rekao je da bez Stonera to očigledno nije ista ekipa, ali da je u ovom trenutku najvažnije njegovo zdravlje.

“Kejsi je pobjeđivao na 18 trka i mnogo puta bio na podijumu i jedan je od najboljih motociklista na svijetu. Prošli mnogo toga i zajedno smo kada slavimo, ali i kada dođu teška vremena. Uvjereni smo da će doktori riješiti njegove probleme i da će Kejsi moći da normalno vozi posljednje trke sezone. Tada ćemo na najbolji mogući način moći da se pripremamo za narednu sezonu”, rekao je Supo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC