• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo ka trofejima leti Turkish Airlinesom

Bordo klub dobio je najavljeno pojačanje. Fudbalski klub Sarajevo ozvaničio je danas saradnju s jednim od najvećih svjetskih avioprevoznika na svijetu - Turkish Airlinesom.

 Sarajevo ka trofejima leti Turkish Airlinesom Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na svečanom prijemu povodom potpisivanja ugovora s ovom turskom komapnijom predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica istakao je da je to jedan od najznačajnijih događaja u novijoj historiji kluba.

"Osim što je ovo jedan sportski događaj, ovo je i poslovni događaj kojim dajemo poruku da BiH nije crna rupa i da s kvalitetnim idejama možemo naći poslovne partnere i prijatelje van BiH", kazao je Kusturica i dodao da je ubijeđen da se "bordo klub" nalazi na početku jednog puta za koji se nada da će dugo trajati.

Direktor ove avio kompanije za BiH, Ahmet Salih Kansu, istakao je da je jako sretan što je kompanija koju predstavlja imala priliku da potpiše ugovor s jednom od najtrofejnijih ekipa iz naše zemlje.

"Godinama smo sponzori SFF-a i Sarajevo biznis foruma. Uvjeren sam da će ovaj ugovor otvoriti vrata saradnje i s drugim licima u BiH. Nadamo se da će ime naše kompanije koje će igrači nositi na dresu donijeti sreću klubu", kazao je Kans.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je istakao važnost ove saradnje.

"U vremenu kada domaće kompanije nisu u mogućnosti ili su im te mogućnosti male, ne mogu potpisati sport, mi danas potpisujemo jedan značajan sponzorski ugovor", rekao je Selimović koji je podsjetio da se Sarajevo, ne tako davno nalazilo u velikim finansijskim problemima.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na konferenciji za medije nije bilo govora o finansijskim detaljima ugovora. Selimović je objasnio da su finansijski detalji poslovna tajna i da ono što može reći je da se radi o “nesvakidašnjem poslovnom ugovoru za uslove u BiH.

On je kasnije u izjavi za MONDO rekao da je ugovor potpisan na tri i po godine i da će logo ove firme krasiti dresove FK Sarajevo u svim takmičenjima.

“Kada je riječ o finansijskim detaljima ugovora radi se o tome da ćemo imati neke bonuse za ostvarenje dobrih sportskih rezultata, za osvajanje Premijer lige i Kupa BiH, te što bolji plasman u evropskim takmičenjima. Ono što je bitno izdvojiti jeste da su ljudi iz Turkish Airlinesa obećali odvojiti sredstva za obnovu VIP lože na stadionu Asim Ferhatović Hase", rekao je za MONDO Selimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC