• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA o "Slučaju Parker": Dupli ugovor?

Na faks FK Crvena zvezda u utorak popodne stigao je dopis iz FIFA na nekoliko kucanih strana i desetak članova...

 FIFA o "Slučaju Parker": Dupli ugovor? Izvor: MONDO

Ukratko, u dopisu stoji da FIFA uvažava argumente Crvene zvezde i prihvata da je Bernard Parker odlaskom u Tvente praktično potpisao dupli ugovor.

Svjetska kuća fudbala, bar prema onome što piše u dopisu, stavlja se na stranu Crvene zvezde, u smislu da se Parker nije javio na pripreme kluba ovog ljeta, da je potpisao dupli ugovor sa Tventeom, ali je FIFA takođe obavijestila Zvezdu da je reprezentativcu Južne Afrike izdala "provizorni sertifikat", koji mu omogućava da igra zvanične utakmice tokom naredne tri nedelje.

U tom periodu, trebalo bi da zasjeda Odbor za sporove FIFA i da donese konačnu odluku u ovom sporu, a FIFA je ostala principijelna u svom stavu da se igračima ne zabranjuje pravo na rad dok sporovi traju.


U Crvenoj zvezdi je poslije ovog dopisa ojačao optimizam u iščekivanju konačne odluke i naslućuje se da će spor biti riješen uz neophodan dogovor Tventea i crveno-bijelih, odnosno da će holandski klub morati da uplati obeštećenje na račun Zvezde.

To bi bila potpuna diplomatska pobjeda novog rukovodstva, koje ima čvrst stav da u svom timu ne želi nezadovoljne fudbalere, kako bi eventualno Parker prihvatio nužni povratak na Marakanu, a s druge strane ne želi ni da poklanja fudbalere sa kojima je imala ugovor i u koje je uložila novac.

Parker je u Zvezdu stigao januara 2009. godine, ali kada 5. maja prethodna uprava za njega nije na vrijeme uplatila drugu ratu obeštećenja klubu iz kojeg je došao, Zulu Voriorsima iz Južne Afrike, aktivirana je klauzula po kojoj je on automatski postao igrač Zulua.

Nešto kasnije, Parker je učestvovao na Kupu konfederacija sa Južnom Afrikom i postigao dva gola, što ga je učinilo interesantnim nekolicini evropskih klubova, a najkonkretniji je bio Tvente. Holanđani su računali da će moći jednostavno da se dogovore sa Zuluom i igračem, tako je i bilo, a Parker je potom i zvanično predstavljen kao novi igrač tima.

Ipak, Vladan Lukić i njegovi najbliži saradnici nisu željeli tek tako da se odreknu prava na Parkera, u FIFA je poslat dopis sa podužom argumentacijom, a jedan od aduta bila je i činjenica da Lukićev menadžment nije ni imao priliku da isplati ratu 5. maja, jer je izabran poslije tog datuma, kao i da su kašnjenja u isplatama u svjetskom fudbalu česta pojava, naročito u doba svjetske ekonomske krize.

Upornost će se, vrlo vjerovatno, isplatiti Crvenoj zvezdi...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC