• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Mladost ne isključuje obavezu

"Probaćemo da proširimo mogućnosti i nastavimo da gradimo autoritet selekcije", kaže Antić pred duel Južne Afrike i Srbije u srijedu u Pretoriji.

 Antić: Mladost ne isključuje obavezu Izvor: MONDO

Podmladi i pobijedi. Nema "ili"...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić kaže da će pružiti šansu mladim fudbalerima u srijedu (19.00) u prijateljskom meču sa Južnom Afrikom, ali i da tokom duela u Pretoriji nijedne sekunde ne smije da dođe u pitanje teško povraćen autoritet nacionalne selekcije.

"Sa zadovoljstvom konstatujem da su se svi pozvani igrači sa spiska odazvali pozivu i da ćemo moći da sprovedemo u djelo sve zamisli. Ostaje ideja o alternativnom sistemu u timu, tek da probamo da proširimo mogućnosti i nastavimo da gradimo autoritet selekcije", izjavio je Antić u utorak na pres konferenciji pred poslednju provjeru uoči finiša kvalifikacija za SP, koje će narednog ljeta biti održano upravo u Južnoafričkoj Republici.

Momci možda jesu otišli u izvidnicu, ali da bi se vratili na isto mjesto, biće im potrebne dobre igre u septembru kada na Marakanu budu stigli prvo Francuzi, a potom i Rumuni.

Srbija je jako blizu odlaska na Mondijal, ali u isto vrijeme i dovoljno daleko da niko ne pomisli da je stvar gotova.

Zato je susret sa "Bafana Bafana" selekcijom u gradu na sjeveru Republike, koji naseljava dva i po miliona ljudi, važan. Dobra hemija ne bi trebalo da bude poremećena.

"Imaćemo, evidentno, sve uslove da se u pravom svjetlu pokažemo na tlu gdje će sledeće godine biti odigran šampionat svijeta na kojem će, nadam se, učestvovati i selekcija Srbije. Prijateljskih mečeva nema, to smo više puta ponovili. Posebno ne u situaciji kad nas očekuje jesen raspleta u kvalifikacijama. O problemima i izostancima nećemo pričati, naprotiv, kad je već situacija tako uredila, raduje me podatak da će nekoliko mlađih igrača dobiti šansu u seniorskom timu", izbjegava Antić da traži alibije u izostancima Nemanje Vidića, Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Boška Jankovića, Nenada Milijaša...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC