• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo i Olimpik IGRAJU!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Željezničar oglasio se saopštenjem u kojem ističu da su informacije o odgađanju njihovog duela 16. kola Premijer lige BiH sa gradskim rivalom Olimpikom "potpuno neosnovane".

Prethodnih dana u raznim medijima proširile su se informacije da će "mali gradski derbi" Željezničara i Olimpika biti odgođen zbog duga kluba sa Grbavice" prema Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Ipak, trofejni klub oglasio se saopštenjem u kome je objasnio situaciju i potvrdio da će pomenuti meč sigurno biti odigran u zakazanom terminu - u nedjelju od 14:30 časova.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

"Obavještavamo naše vjerne navijače da će utakmica između FK Željezničar i FK Olimpik sigurno biti odigrana u ranije definisanom terminu, u nedjelju, 1. marta u 14 časova i 30 minuta. Pojedini mediji su izvještavali da će se utakmica 16. kola Premijer lige BiH odgoditi zbog potraživanja MUP-a KS prema našem Klubu, ali su takve informacije potpuno neosnovane.

O potraživanjima koja MUP KS ima prema sportskim kolektivima se već mnogo govorilo i sigurni smo da je tumačenje kantonalne Skupštine i Ministarstva nešto što će se morati promijeniti, osim ako ne postoji interes za gašenjem profesionalnog sporta u Sarajevu. U konkretnom slučaju, Klub je doveden pred svršen čin pod prijetnjom da se utakmica neće odigrati. Pošto niko nije iznad Želje i Manijaka, obezbijeđena su materijalna sredstva koja će osigurati dozvolu MUP-a KS za odigravanje utakmice.

Željezničar je pokret koji živi već 94 godine i navijači su uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu. Ne postoji ništa što smije spriječiti ponovno okupljanje Plave porodice nakon tri mjeseca zimske pauze.

Vidimo se u nedjelju, jer mi smo Željini, Željo je naš!", navodi se u saopštenju kluba sa "Grbavice".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC