• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokot za MONDO: U Želji se Evropa podrazumijeva

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Novi napadač Željezničara Zoran Kokot izrazio nadu da će tim sa "Grbavice" na kraju proljećnog dijela šampionata Bosne i Hercegovine biti među prva tri tima i osigurati plasman u evropska takmičenja.

 Kokot za MONDO: U Želji se Evropa podrazumijeva Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara optimisti su uoči početka proljetnog dijela prvenstva.  Kostur ekipe je ostao skoro isti, jedino neće biti Tomislava Tomića koji je odbio da produži ugovor s plavima.


S druge strane na "Grbavicu" je došlo nekoliko novih imena među kojima i doskorašnji napadač Slavije iz Istočnog Sarajeva Zoran Kokot.

"Drago mi je da sam potpisao za najveći klub u Bosni i Hercegovini. Od mene se dosta očekuje, a posebno se to odnosi kada potpišete za Željezničar. Ja ću dati sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje", rekao je Kokot i dodao da među igračima vlada odlična atmosfera.

Kokot je uvjeren da najtrofejniji klub u državi može izboriti plasman u Evropu.

"Uvijek kad je Željezničar u pitanju očekuje se da bude u prva tri mjesta. Vidjećemo šta će biti. Široki Brijeg je tu jedna od najjačih ekipa i finansijski i igrački. U vrhu su još Zrinjski i Sarajevo, ali mi ćemo dati sve od sebe da budemo među prve tri ekipe", kazao je Kokot.

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva izabranici Milomira Odovića igraće protiv direktnog konkurenta za odlazak na evropsku scenu, ekipe Olimpika. „Vukovi“ nikada nisu savladali ekipu Željezničara - od 19 susreta samo su dva završena bez pobjednika, dok su preostalih 17 pripali igračima u plavim dresovima. Nadu gostima s "Otoke" daje to što su oba remija ostvarena u protekle tri godine i to na "Grbavici".

Kokot je ipak optimista uoči malog gradskog derbija i vjeruje da njegovi saigrači mogu slaviti u ovom meču. "Nadam se da ćemo, uz pomoć navijača to prvo kolo otvoriti pobjedom", naglasio je Kokot u razgovoru za naš portal.

Svi susreti 16. Kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se u subotu osim derbija kola koji će na Grbavici igrati Željezničar i Olimpik. Ovaj susret će se igrati u nedjelju 1. marta s početkom u 14:30 sati.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC