• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspio safari Srba u Pretoriji!

Reprezentacija Srbije, pod vođstvom Radomira Antića, iz utakmice u utakmicu samo potvrđuje da je postala ozbiljna ekipa.

 Uspio safari Srba u Pretoriji! Izvor: MONDO

Nekada su fudbaleri otaljavali posao i brukali se na prijateljskim mečevima. Otkako je za selektora došao Antić - "orlovi" beleže pobjede, i to ubjedljive, bez obzira na to što "rezultat nije u prvom planu".

U srijedu uveče, u zemlji domaćina narednog Svjetskog prvenstva, Južna Afrika - Srbija 1:3 (0:0).

0:1 Zoran Tošić u 56, 0:2 Danko Lazović u 67. i 0:3 Tošić u 77. minutu.

Počasni gol za Južnu Afriku postigao je njihov ponajbolji pojedinac Katlego Mfela u sudijskoj nadoknadi vremena, pošto je iskoristio pad koncentracije u srpskoj odbrani, umakao Branislavu Ivanoviću i lako matirao Vladimira Stojkovića.

Strijelci za srpsku selekciju bili su igrači koje je Antić, zajedno sa Zdravkom Kuzmanovićem, poslao na teren početkom drugog poluvremena.

Ofanzivniji pristup cijelog tima, uz trenutke Tošićevog nadahnuća kakve nismo mogli da vidimo prije njegovog odlaska u Mančester junajted, glavni su razlozi trijumfa Srbije.

Popularni Bambi doveo je "orlove" u vođstvo kada je primio loptu na desetak metara od gola, u stilu Vejna Runija izdržao duel sa korpulentnim Butom (jedini bijeloputi igrač u timu Južne Afrike) i plasirao je u nebranjeni dio mreže.

Na 2:0 povisio je Lazović poslije maestralne akcije u kojoj je učestvovalo pola tima. Lopta je išla iz sredine terena na desni bok do Ninkovića, Lazović je proslijedio lijevo do Obradovića, ovaj idealno centrirao, a napadač PSV Ajndhovena "iz prve" tukao u donji lijevi ugao!

Deset minuta kasnije Tošić je bukvalno napravio šou u šesnaestercu domaćina.

Stao je na loptu, a kada je vidio da nema kome da asistira, iskoristio je svoju brzinu da se na malom prostoru oslobodi dvojice čuvara. Poslije toga je sve bilo rutina: sa šest-sedam metara iskosa sa desne strane ćušnuo je loptu ispod golmana, u suprotni ugao - 3:0!

Arbitar sa Sejšela je pri rezultatu 0:0 propustio da dosudi penal, poslije očiglednog faula Masilele nad Tošićem u kaznenom prostoru. Krilo Mančestera u 78. minutu je idealno uposlio Lazovića, koji je mogao da povisi na 4:0, ali je njegov lob udarac bio neprecizan.

Tako dobro drugo poluvrijeme uticalo je da se zaboravi relativno slaba partija u prvih 45 minuta, kada je domaćin imao više od igre.

Odlični Mfela je već u drugom minutu iz slobodnog udarca pogodio prečku (Stojković loše intervenisao), istog igrača je u 36. minutu u izglednoj šansi izblokirao Aleksandar Luković.



"Orlovi" su pokušavali da dođu do prilika preko Milana Jovanovića i Miloša Krasića, međutim, domaći fudbaleri su najčešće lako uspjevali da otupe oštricu tih napada.

Tek u finišu poluvremena smo zaigrali konkretnije, pa je u posljednjim trenucima Jovanović oklijevanjem ispred gola upropastio šansu koju mu je namjestio Nikola Žigić, u ovom meču prvi put kapiten nacionalnog tima.

"Južna Afrika igrala je dobar fudbal u prvom poluvremenu, imala je dobru organizaciju i kontrolu lopte. U nastavku smo popravili našu igru, a sa golovima i utisak. Presudilo je što smo izmjenama uspjeli da pomjerimo težište igre ka protivničkom golu", izjavio je Radomir Antić neposredno poslije utakmice.

Meč na stadionu Super sport u Pretoriji posmatralo je desetak hiljada gledalaca, među kojima i nekoliko stotina lokalnih Srba.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Subotić, Luković, Obradović (od 88. Tomović), Petrović (od 74. Rukavina), Kačar (od 46. Kuzmanović), Krasić (od 46. Tošić), Ninković (od 83. Milinković), Jovanović (od 46. Lazović), Žigić.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC