• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH poražena od Irana

Reprezentacija BiH vodila je u prijateljskom meču protiv Irana rezultatom 2:0, ali je na kraju poražena - 3:2.

 BiH poražena od Irana Izvor: MONDO

Edin Džeko dva puta je tresao mrežu Iranaca u prijateljskoj utakmici odigranoj u srijedu na Koševu, ali ni to nije bilo dovoljno da ekipa Miroslava Blaževića zabilježi trijumf u posljednjoj provjeri pred kvalifikacioni meč sa Jermenijom.

Reprezentacija BiH, koja je bila desetkovana odsustvom Misimovića, Rahimića, Muslimoviča, Vladavića, Berberovića, igrala je dobro sve do posljednjih petnaestak minuta, a onda su Iranci kaznili opuštenost bh. selekcije novajlija i nanijeli joj prvi poraz još od oktobra prošle godine.

Džeko, Nadarević i Ibišević propustili su nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu ali mreže su ipak ostale netaknute.

Već na početku nastavka Džeko je ponovo priprijetio, ali nije uspio da stigne centaršut Bajramović, ali samo minut kasnije napadač Volfsburga iskupio se pogotkom nakon asistencije Miralema Pjanića.

Veznjak Liona u 65. minutu još jednom je uputio sjajno dodavanje, a Džeko se uz malo sreće odlično snašao u šesnaestercu i povećao na 2:0.

Reprezentacija BiH u međuvremenu je ostala bez golmana Nemanje Supića koji se povrijedio pa je njegovo mjesto među stativama zauzeo Nurković.

Selektor BiH Ćiro Blažević u posljednjih pola sata izvršio je nekoliko izmjena, nakon čega se raspala igra njegove ekipa, što su Iranci znali da iskoriste.

Samo 11 minuta prije kraja Šođei je najavio preokret smanjivši na 2:1, a zbunjenost domaće odbrane golom u 86 minutu kaznio je rezervista Borhani, u svom prvom dodiru s loptom!

Za potpuni preokret reprezentacije Irana pobrinuo se Tejmurijani koji je šokirao publiku na Koševu pogotkom u trećoj minuti sudijske nadoknade.

(MONDO, foto: Sarajevo-x.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC