• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić za MONDO: Ne odričemo se titule

"Mi koji smo pravili tim znamo šta smo radili. U Zvezdi je sve osim borbe za trofej neuspjeh", izjavio je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

 Adžić za MONDO: Ne odričemo se titule  Izvor: MONDO

Dok se pravi sportski uspjesi još očekuju, a "premija" bi bila plasman u Ligu Evrope, u Crvenoj zvezdi mogu da se pohvale da su, zajedno sa Delijama, stvorili atmosferu u kojoj je klub iznad svega, iznad uprave, iznad trenera, iznad igrača i što je najvažnije - iznad rezultata.

To se najbolje vidjelo u trenucima kada je Dinamo iz Tbilisija u 24. minutu revanša pred 20.000 ljudi na "Marakani" vodio sa 2:1, odnosno 4:1 ukupnim rezultatom, kada je trebalo postići četiri, a ne primiti nijedan gol za prolaz dalje.

Prije godinu dana, kompletan stadion bi u takvoj situaciji zviždao igračima, tjerao trenera, vrijeđao sportskog direktora i predsjednika... Uostalom, tako je i bilo protiv Apoela u slično šokantnoj utakmici, kada je Zvezda eliminisana.

U međuvremenu, klub je doveden na ivicu egzistencije i to je ljudima koji su se preuzeli posla u junu ove godine dalo dovoljno kredita za neke, eventualne, neuspjehe u sezoni koja je počela.

Jedan od pregaoca je i sportski direktor Ivan Adžić, koji uprkos poteškoćama ne traži alibije...

"Kada kažete da jedan klub dovede deset, 12, 15 igrača u jednom prelaznom roku, to djeluje jako neozbiljno, pogotovo kada je u pitanju veliki klub kao što je Crvena zvezda. Ali, mi smo bili primorani da to uradimo. Na našu sreću kod velikoj broja igrača, koje smo doveli, za sada smo pogodili i idemo u Češku da pokušamo da uđemo u Ligu Evrope, što bi mnogo značilo za ekipu i klub", rekao je Adžić u intervjuu za MONDO, neposredno po potpisivanju desetog pojačanja ove sezone, Milana Vilotića iz Čukaričkog.

"Sve za ulazak u Ligu Evrope"

Prije njega, u klub su došli Dejan Lekić, Nikola Ignjatijević, Slavoljub Đorđević, Nemanja Obrić, Darko Lazović, Savio, Kadu, Aleksandar Jevtić i Nemanja Cvetković. Takođe, Zvezda je vratila i nekolicinu igrača sa pozajmica, kao što su Slavko Perović, Vujadin Savić, Bojan Pavlović, Nemanja Nikolić, Nenad Srećković...

Ruku na srce, lakše je prebrojati one koji su bili dio prvog tima za sezonu 2008/2009: Ognjen Vranješ, Saša Radivojević, Đorđe Tutorić, Nikola Lazetić, Saša Stamenković, Pavle Ninkov, Marko Blažić, Mohamed Aval Isah, Vladimir Bogdanović.

Bez obzira na to što sportska javnost od ovog tima, koji je povjeren četvrtoj "Zvezdinoj Zvezdi" Vladimiru Petroviću Pižonu, ne očekuje velike rezultate, Adžić poručuje:

"U javnosti je to bilo tako, ali mi koji smo pravili tim znamo šta smo radili... Ne očekujemo ni sada prevelike uspjehe, očekujemo mirnu sezonu, u kojoj ćemo se boriti za titulu, jer u Zvezdi je sve osim borbe za trofej neuspjeh. Daćemo sve od sebe da uđemo u Ligu Evrope, došli smo na korak od toga i mislim da imamo velike šanse".


"Ekipa je počela da hvata igru"

Prije gostovanja u Pragu ekipi Slavije 20. avgusta, crveno-bele očekuje start u Superligi protiv Jagodine naredne subote i taj meč potisnuo je u drugi plan san o igranju u Ligi Evrope.

"Zvezda već šest godina loše startuje u prvenstvu i mnogo nam je bitno da ove sezone startujemo kako treba", nada se "trojci" na startu sportski direktor, koji je nekada nosio kapitensku traku u Zvezdi i dres sa brojem "7".

"Ekipa je počela da 'hvata' igru, to su sve mladi momci, koji su stigli ove godine u klub, debituju u Crvenoj zvezdi i nisu igrali zajedno. Potrebno je vrijeme da se to ukomponuje, ali na našu sreću krenulo je dobro i mislim da će biti sve bolje", dodao je on, ali opet odbio da traži previše razumijevanja.

"Mislim da možemo da napravimo mnogo više nego što svi očekuju".

"Uprava će duvati u leđa mladom timu"

Da se navijačima dopada ono što se događa u Ljutice Bogdana, govori i podatak da je Zvezda za manje od dvije nedjelje prodala 5.000 sezonskih ulaznica, što je premašilo sva očekivanja. U timu nema velikih "super starova", navijači su za mnoge igrače prvi put čuli kada su posmatrali promocije u Media centru, ali to ih nije sputalo da se godišnjom ulaznicom obavežu na vijernost klubu na svakom meču na "Marakani".

"Čini mi se da u posljednjih 15, 20 godina nije bilo više pretplatnih ulaznica, tako da se nadam da će do revanš meča sa Slavijom taj broj biti i 10.000", rekao je Adžić.

On je dodao da će uprava učiniti sve da bude podrška ekipi i kada ne bude išlo...

"Ovo je mlada ekipa koja bi u narednom periodu trebalo da pokazuje još više. Biće turbulencija u igri, jer teško je držati kontinuitet igračima koji imaju 18, 19, 20 godina i mi ćemo kao klub učiniti sve da im pomognemo, da im duvamo u leđa da bi napravili dobar rezultat".

Iako se atmosfera u i oko kluba znatno popravila u odnosu na prošlu sezonu, finansijski problemi nisu i neće otići tako lako. Generalni sekretar kluba Andrija Kleut na početku mandata izjavio je da će ova uprava pokušati da sanira sve dugove u roku od četiri godine.

"Ne razmišljamo o prodaji igrača, ali..."

Dok se bori sa "minusom", menadžement kluba mogao bi da upadne u zamku, ukoliko se za nekog igrača u teško ostvarenoj selekciji pojavila neočekivano visoka ponuda do kraja prelaznog roka, 31. avgusta u ponoć.

Igrama protiv Rudara i Dinama pažnju su na sebe već skrenuli Pavle Ninkov, Slavko Perović, Dejan Lekić...

"O tome još ne razmišljamo. Biće problema, jer je klub u zaista teškoj finansijskoj situaciji. Polako izlazimo iz svega toga, a ako napravimo dobar tim, koji će na terenu igrati kako treba, mnogo će nam biti lakše. E, sad... Ako izađe neka ponuda... Za sada ne planiramo da prodamo nijednog igrača, već da pravimo tim. Vidjećemo šta će se dogoditi", ostaje uzdržan Adžić.

Ovog ljeta, Crvena zvezda je prodala jednog fudbalera i to je Igor Burzanović, koji je trebalo da bude jedan od predvodnika novog tima, ali se zbog čudnog temperamenta nije nametnuo kao takav.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC