• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Novajlije bi u zlatnu sredinu

Novi superligaši sa umjerenim optimizmom ulaze u elitu. Zlatna sredina odgovara svima. Metalac gradi stadion - "jedan od najljepših u Evropi".

 SL: Novajlije bi u zlatnu sredinu  Izvor: MONDO

U subotu, 15. avgusta počinje nova fudbalska sezona u Srbiji, u kojoj će učestvovati 16 klubova i koja će se igrati po dvostrukom bod sistemu.

Pet novih klubova, od kojih su Spartak i Smederevo svojevremeno već igrali u najjačoj ligi (Spartak je bio član i one lige bivše Jugoslavije), imaju gotovo preslikane ambicije - prvo obezbijediti opstanak, a ako se ukaže prilika za nešto više...

Beogradski BSK, Smederevo, požarevački Mladi radnik, subotički Spartak i Metalac iz Gornjeg Milanovca plasirali su se u Jelen Superligu kao najboljih pet ekipa u prošlosezonskom takmičenju Prve lige.

Uspjeh tih klubova podstakao je Zajednicu Superligaša da organizuje njihovu zvaničnu promociju, što bi trebalo da postane praksa ubuduće.

Klubovi su uglavnom sačuvali timove na okupu, osim Spartaka koji je ostavio 11 igrača i doveo mnogo novih.

"BSK nije mijenjao tim koji dobija. Vratio nam se napadač Aleksandar Đukić iz Banata, a doveli smo i lijevog beka Voždovca Vukadinovića. Spremni smo za takmičenje, a ambicija nam je da budemo stabilan superligaš, u sredini tabele, možda i nešto više", rekao je generalni sekretar kluba iz Borče Lazar Đurović.

BSK gradi novi stadion, jer sadašnji ne zadovoljava propisane standarde. Dok ne bude napravljen, BSK će svoje utakmice kao domaćin igrati na stadionu OFK Beograda.

Smederevo se vratilo u "svoje" društvo. Mnogi su bili iznenađeni tadašnjom odlukom čelnika srpskog fudbala da Banat dobije prednost nad Smederevom i da vojvođanski klub ostane u eliti, a da Smederevci igraju u nižem rangu.

Iako su tada bili ogorčeni, proteklu godinu Smederevci vide kao sopstveni dobitak i dobro iskustvo. "Bili smo prijatno iznenađeni kvalitetom, regularošću i stepenom bezbednosti takmičenja u Prvoj ligi. Smederevo je podmladilo tim, ali želimo da budemo stabilan superligaš, što bi rekli, zlatna sredina. Naravno, fudbalski je razmišljati i o nečem višem", rekao je generalni sekretar Smedereva Mile Simić.

Požarevački Mladi radnik ide kao voz-ekspres. Za dvije sezone preskočene su dvije lige i dok dlanom o dlan, Mladi radnik je u eliti.

"Za nas je prevashodni cilj da obezbijedimo opstanak, a ako se ukaže prilika i da napravimo prodor ka sredini tabele. Tim smo očuvali, doveli smo nekoliko pojačanja i videćemo gdje nam je mjesto", rekao je predsjednik kluba Zvonimir Blagojević.

Metalac je u foto-finišu ušao u Superligu. Dramatičan rasplet u posljednjem kolu PLS išao je na vodenicu kluba iz Gornjeg Milanovca, a na uštrb Inđije.

Milanovčani ozbiljno shvataju elitno takmičenje, pa su se u skladu sa njim i pojačali. Doveli su sedmoricu novih igrača, a kreću i u ambiciozni projekat izgradnje novog stadiona. Dok on ne bude gotov, igraće kao domaćini na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu.

Kao i njegove kolege, i generalni sekretar Metalca Vladan Petrović kaže da će se Metalac boriti za mjesto u sredini tabele. A novi stadion, vjeruje, biće izgrađen do proleća. Otvaranje se planira u 4. kolu nastavka sezone kada se Milanovčani sastaju sa Crvenom zvezdom.

"Naš novi stadion biće jedan od najljepših u Evropi", rekao je Petrović.

Čini se da sa najviše ambicija u Superligu ulazi Spartak Zlatibor voda. Bar verbalno, subotički "plavi golubovi" neće se zadovoljiti borbom za opstanak ili sredinom tabele.

"Iako smo ostavili samo 11 igrača iz prošle sezone, naše ambicije su borba za vrh tabele. Kad to kažem, zna se da su u samom vrhu Partizan i Crvena zvezda, ali očekujem da mi vodimo borbu sa Vojvodinom, Borcem, Napretkom, Hajdukom... ekipama koje dugo imaju superligaški status", rekao je potpredsjednik kluba Duško Ostojić. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC