• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Protiv Jagodine i prokletstva prvog kola

Generacije crveno-bijelih fudbalera ne uspijevaju da pobijede u prvom kolu prvenstva na gostovanju. Poslednji put se to desilo 1997.

 ZVEZDA: Protiv Jagodine i prokletstva prvog kola Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 17.30 odigraće prvi meč u Superligi za sezonu 2009/2010. Protivnik je Jagodina u Jagodini.

Na prvi pogled, računajući i sve promjene koje su se dogodile u Crvenoj zvezdi, to gostovanje "ćuranima" ne predstavlja nepremostivu prepreku za crveno-bijele.

Ali, da li ste ze zapitali kada je Crvena zvezda u srpskom prvenstvu poslednji put slavila na premijeri, kada je bila gost?

Evo podatka:

Bilo je to 10. avgusta 1997. godine u Zemunu (0:1).

Od tada, generacije i generacije crveno-bijelih fudbalera nisu vratile tri boda sa gostovanja u prvom kolu prvenstva. I ne samo to...

Od 1997. godine, do danas, Crvena zvezda samo je tri puta pobijedila (!?) u prvom kolu, svaki put kao domaćin: u sezoni 1998/99 (Budućnost 4:0) sezoni 2000/2001 (Čukarički 1:0) i sezoni 2006/2007 (Voždovac 1:0).

Praktično, od gola Mihajla Pjanovića u 44. minutu u mreži "brđana", 13. avgusta 2000. godine, Zvezda zna samo za jednu pobjedu, poraze (3) i remije (4) na startu šampionata.

To bi svakako morala da zna nova generacija fudbalera, koja će u Jagodini imati zadatak da prekine više nego neugodnu tradiciju.

"Nikola Ignjatijević je ozdravio, tako da u punom sastavu i dobrom raspoloženju dočekujemo gostovanje Jagodini. Čeka nas teška utakmica, protivnika ni najmanje ne potcjenjujemo, međutim, imamo imperativ pobjede. Uvjeren sam da će sve biti u najboljem redu i da ćemo se u Beograd vratiti sa pozitivnim rezultatom", ocijenio je Marko Blažić.

Kreativni vezista je sa dvogodišnjim stažom u crveno-bijelom taboru jedan od najiskusnijih.

"Zvezda je veliki klub, gdje god da igramo, moramo da idemo na pobjedu. Jeste ovo mlad tim, ali željan dokazivanja! Trudićemo se da iz meča u meč igramo na što višem nivou i sa većim samopouzdanjem i tako pokušamo da ostvarimo naše ciljeve".

Blažić ne želi da prognozira kako će ko startovati u Superligi.

"Sastavi ekipa su se značajno promijenili, i novi superligaši se se pojačali, pa je nezahvalno tipovati ko će kako da se plasira. Treba sačekati da se odigraju tri, četiri kola, pa onda suditi o eventualnom raspletu", zaključio je Marko Blažić.


Nikola Ignjatijević je propustio revanš sa Dinamom iz Tbilisija zbog bolesti. Ozdravio je i kao jedini lijevi bek u timu Vladimira Petrovića Pižona zauzeće svoje mjesto u Jagodini.

"Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo poslije uspjeha protiv Dinama", raportirao je za zvanični portal Crvene zvezde popularni "Brigel".

"Svi znamo da je, kada Zvezda gostuje, to uvijek motiv više za domaćina. Idemo u Jagodinu da pokažemo koliko vrijedimo i pobjedom napravimo dobru uvertiru za prvi meč sa Slavijom u nastavku borbe za Ligu Evrope. Svaki početak je jako bitan i zbog toga je sigurno da nećemo mislima biti u Pragu, već smo u ovom trenutku samo fokusirani na duel sa Jagodincima", dodao je Ignjatijević.

Pojačanje iz Javora vjeruje da Zvezda može da se umiješa u borbe za trofeje.

"Svi znamo šta predstavlja Zvezda u domaćim, evropskim i svjetskim okvirima. Dobro se zna šta armija navijača očekuje od nas. Jedno je sigurno, na svakoj utakmici daćemo sve od sebe, ići na pobjedu, a što da ne i da se borimo za titulu".

Jasno je da tituli mogu da se nadaju tri kluba, a da je skoro svim ostalim superligašima jedini cilj opstanak.

"Uz nas, za najviši plasman boriće se Partizan i prema najavama Vojvodina, dakle isto kao i prošle sezone. Što se tiče opstanka, ima dosta izjednačenih timova, ali smatram da su najugroženiji novi superligaši jer će im sigurno manjkati iskustvu igranja u najvišem rangu takmičenja", završio je Nikola Ignjatijević.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC