• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Zalog za budućnost

Uoči starta Jelen Superlige trener Crvene zvezde poručio da pobjede i trofeji nisu prioritet u novoj sezoni.

 Pižon: Zalog za budućnost Izvor: MONDO

Novi početak nove Crvene zvezde. U Evropi je krenulo po planu, a već u subotu u Jagodini će se vidjeti kako će startovati na domaćem frontu.

"Naša očekivanja u ovom prvenstvu su jasna. Želimo da napravimo tim sa prepoznatljivim načinom igre. Rezultat nije u prvom planu, već ulaganje u budućnost, u kojoj planiramo da osvajamo trofeje",
poručio je trener Vladimir Petrović.

"Ova sezona je takoreći uvodna. Cilj nam je da afirmišemo veliki broj mladih igrača, koji će biti dio dobrog tima. Ipak, ne treba niko da pomisli da ne želimo da osvojimo titulu. Ja kao trener nisam nijednom osvojio prvenstvo Srbije, tako da je i meni imperativ da napravim dobar rezultat. Ne želim da obećavam da ćemo biti prvi, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da što bolje igramo. Trenutno je rano da pričamo o trofejima, jer je sezona tek počela. Imamo 30 utakmica u šampionatu i na nama je da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu. Uigravamo tim i možemo da kažemo da ide dobro poslije četiri utakmice u kvalifikacijama za Evropu",
dodao je Pižon.

Šef struke crveno-bijelih zna da klub ima velikih problema na startu šampionata više od deceniju, ali se ne opterećuje tradicijom.

"Ne želimo da se opterećujemo statistikom. Znamo da Jagodinci žele da igraju ofanzivno protiv Zvezde, čak sam čuo i da sebe proglašavaju za favorita. Mislim da je to način da njihov trener motiviše svoje igrače pred utakmicu. Među njima je Perica Ognjenović kojeg sam trenirao dok je nosio crveno-bijeli dres. Ukoliko bude igrao onako kako zna, može da nam napravi probleme. Ipak, svi igrači su spremni, kako za njega, tako i za sve druge protivničke igrače".


Kadrovskih problema nema u Zvezdi.

"Svi igrači su zdravi. Može se reći da imam slatke muke oko sastava, ali to je pozitivno. Na put će ići 20 igrača, od kojih će se 18 naći u protokolu. Već u petak krećemo za Kragujevac, gdje ćemo boraviti do utakmice sa Jagodinom. Novopridošli Vilotić takođe konkuriše sa tim".

U konkurenciji za tim biće i Aleksandar Jevtić, pojačanje iz OFK Beograda.

"Upoznali smo se sa ekipom Jagodine. Igrački kadar joj je renoviran i svakako da zaslužuje respekt. Samo skoncentrisanom igrom možemo doći do pobjede. Kao što je trener rekao, ne želimo nikome da prijetimo. Idemo u Jagodinu da ostvarimo dobar rezultat i da uspješno startujemo u prvenstvu", rekao je Jevtić.

Prema riječima mladog napadača, nikoga u timu ne brine zla kob prvog kola.

"Ovo je novi tim sa dosta novih i mladih igrača. Ne želimo da razmišljamo o prošlosti, već samo o onome što je ispred nas. Idemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici", završio je Aleksandar Jevtić.

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu (17.30) u Jagodini prvi put nositi dresove sa ćiriličnim slovima, predviđene za domaća takmičenja (u Evropi će zbog pravila, na dresovima biti latinica).

Takođe, crveno-bijeli će u subotu još jednom pokazati da su uz Zvonka Milojevića. Oni će posjetiti nekadašnjeg golmana Crvene zvezde i Jagodine, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u novembru 2007.

Dodić: Mi smo favoriti, Perica: Zvezda je favorit



S druge strane, i Jagodinci imaju svoju računicu pred dolazak crveno-bijelih.

"Očekujem da moji igrači borbenošću do fanatizma, obraduju navijače, jer samo takvim postupom igri možemo da se nadamo osvajanju tri boda",
rekao je trener Mladen Dodić.

"Svi očekuju da Zvezdi prepustimo ulogu favorita, međutim na domaćem terenu ne želimo nikome to da prepustimo. Pokušaćemo sa svakim protivnikom da se nadigravamo, sa ciljem da na svakoj utakmici idemo na pobjedu, bilo kod kuće bilo na strani. Rezultat najviše zavisi od nas, ali i od protivnika, a Zvezda je sa Dinamom iz Tbilisija pokazala svoju snagu", dodao je Dodić.

Sve oči prisutnih na stadionu u Jagodini biće uprte u Pericu Ognjenovića. Nekadašnja "Zvezdina perjanica" najveće je pojačanje "ćurana" i prvi put će igrati protiv bivšeg kluba.

"Zvezda je uvijek magnet za ljude koji vole fudbal, očekujem pun stadion, lijep ambijent i nadam se lijepom početku sezone",
rekao je Ognjenović.

Za razliku od šefa struke, on ne želi ulogu favorita.

"Ulogu favorita prepuštam Zvezdi, neka protivnici nose taj teret".


"Bili bismo zadovoljni i bodom, ali 90 minuta je mnogo vremena, pa ćemo vidjeti",
poručio je Perica Ognjenović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC