• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mile Srbin: Tri puta se "ubijao" zbog Zvezde

Legendarni navijač crveno-bijelih opisao je kako su porazi od Partizana, Fiorentine i Panatinaikosa mogli da budu kobni po njega.

 Mile Srbin: Tri puta se "ubijao" zbog Zvezde Izvor: MONDO

Veliki navijač Crvene zvezde i maskota tog kluba, Miodrag Milosavljević (88), odlučio je da svom voljenom klubu testamentom ostavi vlasništvo nad malom kućom koju posjeduje.

U reportaži iz Beograda, koju je emitovala italijanska nacionalna novinska agencija (ANSA), ističe se ljubav koju čuveni Mile Srbin osjeća prema najtrofejnijem srpskom klubu.

Mile je predstavljen kao čovjek koji je tri puta pokušao da izvrši samoubistvo poslije poraza Zvezde u važnim utakmicama.

"Kada umrem, želim da moja kuća ode klubu koji sam volio cijeli život", rekao je Mile za ANSU, okružen fotografijama, autogramima i crveno-bijelim suvenirima u svom domu.

On je italijanskom novinaru opisao kada je prvi put poželio da se ubije.

"Prvi put sam želio da umrem 1953. godine, kada nam je Partizan u finalu Kupa Jugoslavije dao sedam golova. Dobio sam infarkt i proveo mjesec dana u bolnici. Od tada moja noga nije kročila na Partizanov stadion".

Drugi težak fudbalski dan zadesio je legendarnog navijača Zvezde na Apeninskom poluostrvu, u Firenci 1957. godine. Tada su crveno-bijeli, u polufinalu Kupa šampiona, odigrali 0:0 sa Fiorentinom, ali su eliminisani zbog poraza u Beogradu od 0:1.

"Potpuno razočaran sam napustio stadion i kod željezničke stanice legao na šine. Htio sam da umrem. Neko me je vidio i prije nego što je voz naišao, sklonio sa šina", priča Mile.

Treći put je želio da prekrati muke 1971. godine, nakon eliminacije Zvezde od Panatinaikosa, takođe iz Kupa šampiona. U Beogradu je bilo 4:1, a u revanšu 0:3.

Mile tada nije bio u Atini, već je utakmicu gledao u Beogradu, na televiziji.

"Odmah poslije utakmice sam izašao iz kuće i krenuo od kafane do kafane. Pio sam u svakoj po vinjak i pušio sam cigarete, iako to nikada ne radim. Tako sam popio dvadesetak vinjaka i popušio dvije kutije cigareta, nakon čega sam završio u bolnici".

Sudbina je i tada spasla Mileta, koji je doživio i Zvezdine zvezdane trenutke u Bariju 1991, kada su crveno-bijeli postali evropski šampioni.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC