• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsen Venger - filozof koji traje

Menadžer Arsenala je čovjek sa čvrstim stavovima. Zato nije otišao u Real, zato je svojevremeno prodao Vijeru, a nedavno i Adebajora.

 Arsen Venger - filozof koji traje Izvor: MONDO

Koliko svijet zna o Arsenu Vengeru? Tek toliko da je godinama jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka, a sigurno najbolji u "proizvodnji" igrača.

I to je to.

Međutim, Arsen Venger je specifična ličnost, sa čvrstim životnim stavovima i filozofijom, koje uspješno prenosi na ekipu. Takođe, voli umjetnost, a pored fudbala najviše ga zanima politika.

O svemu tome, i još o mnogo čemu, rekao je u opsežnom intervjuu za "Dejli Mejl".

Na klupi Arsenala sjedi već "čitavu vječnost" - od 1996. Stalno je u vrhu, ali nikad na vrhu. Međutim, iako ima 59 godina, pravljenje nečega ni iz čega mu i dalje predstavlja izazov.

Mogao je da pređe u Real Madrid i ekipu sa Kristijanom Ronaldom i Kakom povede ka trofejima, ali nije. Zato mu treba vjerovati kada kaže da ne zavidi Mančester sitiju i drugim engleskim klubovima koji troše ogromne sume novca na pojačanja.

"Nisam otišao u Real zato što sam želio da ovde završim posao. Napravio sam ovaj tim i da sam ga napustio, izdao bih sopstvena uvjerenja. To nema veze sa Realom već sa Arsenalom. Ovde sam prije tri-četiri godine započeo posao i želim da ga završim", kaže francuski stručnjak.



Govoreći o svojoj fudbalskoj filozofiji naveo je primjer:

"Kada je Fabregas imao 19 godina, vidio sam da ne može da igra u paru sa Patrikom Vijerom na sredini terena. Tu je bio i Žilberto Silva, koga sam mogao da uparim sa obojicom, ali Fabregas i Vijera nisu mogli zajedno".

U tom trenutku je francuski reprezentativac bio jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu, ali je ipak dobio dozvolu da napusti Arsenal.

"Odlučio sam se na taj potez, jer bi u suprotnom morao da žrtvujem mladog Fabregasa, koji bi onda sigurno želio da ide. Time bih uništio sve što sam u njega uložio... Sada imam istu situaciju sa 17-godišnjim Džekom Vilšerom".

Svijet se zapitao zašto je pustio Emanuela Adebajora i Kolo Turea u Mančester siti, koji prijeti da postane konkurent Arsenalu u borbi za vrh tabele Premijer lige.

"Možete li spriječiti Mančester siti da kupuje skupe igrače i napravi odličan tim? Ne vjerujem da iko može. Da im nismo prodali Adebajora, oni bi kupili Samjuela Eto ili nekog sličnog. Jedino pitanje koje sam postavio sebi je da li mi možemo sebi da priuštimo odlazak Adebajora, a ne kome ćemo da ga prodamo", rekao je Arsen Venger.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC