• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern bez milosti!

Autor mondo.rs

Potop Šahtjora na Alijanc areni! Bavarci brojali do 7:0!

Remi bez golova dao je nadu Šahtjoru da bi senzacijom u Minhenu mogao da eliminiše Bajern i plasira se među najboljih osam. Koliko god to zvučalo čak i nelogično.

Međutim, već u trećem minutu utakmice na Alijanc areni, gosti su ostali bez Oleksandra Kušera, koji je u kaznenom prostoru faulom zaustavio Marija Gecea. Tek što se Ukrajinac vratio u svlačionicu, stadionom je odjeknula pesma navijača.

I nije stajala do kraja.

Ekipa Pepa Gvardiole povela je u tom momentu golom Tomasa Milera sa bele tačke, a do kraja utakmice savladala Andrija Pjatova još šest puta! Naravno, vodiće se i polemika da li je arbitar iz Škotske Vilijam Kolum imao razlog da kazni goste duplom kaznom.

Bilo kako bilo, karton je pokazan, a potom su redom pogađali i Žerom Boateng, Frank Riberi, opet Miler, Holger Badštuber, Robert Levandovski i Mario Gece. Za konačnih:

BAJERN - ŠAHTJOR 7:0(2:0)!

Bavarci su tako postali treći tim koji izborio plasman u četvrtfinale, a rivala će saznati na žrebu, 20. marta. U utorak su u elitno društvo ušli Porto i Real, a u sredu se u Londonu bore Čelsi i Pari Sen Žermen, u produžetku.

Bajernovo slavlje donekle će pokvariti povrede Franka Riberija i Arjena Robena. Obojica su napustili teren zbog povreda.

Šahtjor će ostati upamćen kao jedini tim koji je u istoj sezoni Lige šampiona i pobedio i izgubio rezultatom 7:0. Podjednako težak poraz Ukrajinci su naneli BATE Borisovu u Belorusiji, 21. oktobra. Ostaje veliko pitanje da li ćemo ponovo imati priliku da vidimo "rudare" u Evropi sa ovolikim brojem Brazilaca (petorica večeras u startnoj postavi).

Bajern je takođe ušao u istoriju, zbog rekordnog - 14. plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Real i Junajted su 13 puta došli među najboljih osam, a Barselona ove zime ima priliku da to uradi 13. put.

BAJERN: Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber (od 67' Dante), Alaba - Švajnštajger, Roben (od 19' Rode), Riberi (od 59' Bernat) - Gece, Miler, Levandovski

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna, Kušer, Rakicki, Ševčuk - Fred, Stepanenko - Daglas Košta (od 79' Velington), Aleks Tekšeira (od 70' Ilsinjo) , Tajson (od 9' Krivcov) - Luiz Adrijana

Rezultati osmine finala:

REAL - Šalke 3:3 (2:2) - prvi meč 2:0
/Ronaldo 25', 45', Benzema 52' - Fuks 20', Huntelar 40', Sane 57'/

PORTO - Bazel 3:0 (1:0) - prvi meč 1:1
/Brahimi 14', Herera 47', Kasemiro 56', Abubakar 76'/

u sredu:

Čelsi - Pari Sen Žermen U TOKU (1:1)

BAJERN - Šahtjor 7:0 (2:0) - prvi meč 0:0
/Miler 4', 51', Boateng 34', Riberi 49', Badštuber 63', Levandovski 75', Gece 87'/

17. marta:

Atletiko - Bajer (0:1)
Monako - Arsenal (3:1)

18. marta:

Barselona - Mančester siti (2:1)
Dortmund - Juventus (1:2)

Titulu brani Real, a žreb za parove četvrtfinala biće održan 20. marta.

UTAKMICA JE ZAVRŠENA, POGLEDAJTE GOLOVE:



87' NEMA STAJANJA: MARIO GECE ZA 7:0! Iz okreta, na još jednu asistenciju Boatenga. Demonstracija sile.

74' EVO GA I ŠESTI! BAJERN VODI 6:0!

Levandovski je prihvatio loptu posle brže polu-kontre, izborio se sa dva čuvara na leđima i nastavio demoliranje Ukrajinaca!

63' PETARDA! 5:0!

Holger Badštuber postigao je peti gol za Bavarce, posle trka Rafinje po boku.

52' BAJERN VODI 4:0! Utakmica je bila rešena već u trećem minutu, ali sada Šahtjoru preti potpuni potop! Frank Riberi uradio je sav posao, a Tomas Miler ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

49' Nastavljamo, BAJERN VODI 3:0! Gol za Bavarce postigao je Frank Riberi, prihvativši loptu od Boatenga i uradivši sve sam. Fenomenalno igra Francuz.

34' BAJERN VODI 2:0!

Gol za duplo veću prednost postigao je Žerom Boateng, iskoristivši odbitak posle udarca Roberta Levandovskog. Bavarci neprestano kidišu ka golu.


19' Arjen Roben napustio je teren zbog povrede. Držao se za nogu dok je koračao van igrališta i pravo odšetao u svlačionicu. Umesto njega, u igru je ušao Sebastijan Rode.

10' Bajern je nastavio da kidiše na gol i posle sticanja prednosti i utisak je da će brzo duplirati vođstvo.

4' Precizan sa bele tačke bio je Tomas Miler, majstorski poslavši golmana u stranu i pre nego što je šutnuo! U toku je bio već 4. minut.



3' Sudija Vilijam Kolum isključio je Kušera, zbog faula na Mariju Geceu u kaznenom prostoru. Gosti su kažnjeni crvenim kartonom, a domaći su dobili šansu da penalom povedu. I iskoristili je.

- Prvi meč, odigran u Ukrajini, završen je bez pobednika - 0:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC