• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: PSŽ "programiran" da trijumfuje

Može li Francuska da dobije prvog pobednika Lige šampiona, još od Olimpika iz Marseja 1993. godine?

Mišel Platini kao predsednik UEFA je bio na osam finala Lige šampiona i nijednom nije bio ni blizu uručivanja pehara klubu iz svoje zemlje.

Finalisti elitnog takmičenja tokom njegove vladavine bili su Englezi (šest puta), Nemci (četiri), Španci (četiri) i Italijani (dva). Francuski klub poslednji put je igrao za titulu 2004. godine (Porto - Monako 3:0), a prošle su više od dve decenije, otkako je Olimpik iz Marseja u finalu savladao Milan 1:0 i odneo pehar na Velodrom.

Međutim, način na koji se Pari sen Žermen plasirao u četvrtfinale, kao gost na Stamford Bridžu, dva puta izjednačivši rezultat sa igračem manje, nagoveštava da su "sveci" ove sezone spremni da trijumfuju.

Platini po tom pitanju nema nikakvih dilema.

"Eliminacija Čelsija je veliki uspeh, ali nisam iznenađen što je PSŽ-u to pošlo za rukom, čak i bez isključenog Ibrahimovića", rekao je Platini.

"Oni su već spremni da osvoje Ligu šampiona. Imaju kvalitet da to urade, programirani su da to urade", dodao je nekada najbolji fudbaler Evrope.

Iako je protiv Murinjove ekipe ostvario psihološki značajnu "pobedu" (1:1 u Parizu, 2:2 u Londonu), objektivno je za euforiju još rano, jer je PSŽ tek stigao do faze u kojoj je završavao takmičenje prethodne dve godine.

"Sveci" su 2013. u četvrtfinalu ispali od Barselone (2:2 na Parku prinčeva, 1:1 na Nou Kampu), a 2014. od Čelsija (3:1, 0:2). Ovog puta im je pravilo gola u gostima išlo na ruku.

"Otkako smo 2011. kupili klub, imali smo veru u naše evropske ambicije. Nakon što smo eliminisali kvalitetan tim kakav je Čelsi, još više verujem da možemo daleko da doguramo. Naš projekat ide u odličnom pravcu", rekao je predsednik PSŽ-a, katarski biznismen Naser Al Kelaifi.

Pariski klub 1996. i 1997. je igrao finala u međuvremenu ukinutog Kupa pobednika kupova. Slavio je jednu pobedu (nad bečkim Rapidom) i doživeo jedan poraz (od Barselone) istim rezultatom - 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC