• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS: IO FSBiH uvijek bio za meč RS-Srbija

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković izjavio je da je iznenađen stavom pojedinih članova IO FSBiH koji su se usprotivili odigravanju prijateljskog meča između RS i Srbije. "Dosad smo imali jednoglasnu podršku".

Duže vrijeme priča se o odigravanju prijateljskog meča između RS i Srbije, čiji termin je nekoliko puta pomjeren. Nedavno je FSRS saopštio da će ova utakmica konačno biti odigrana u Banjaluci 15. juna, ali pojedini članovi IO FSBiH iz Federacije BiH danas su se usprotivili njenom odigravanju, uprkos tome što je ovo tijelo ranije već dalo saglasnost.

Taj stav je, osim javnosti, iznenadio i čelnike FSRS, koji će na sjednici IO FSBiH 19. marta tražiti objašnjenje.

"Mi smo imali zeleno svjetlo Izvršnog odbora FSBiH u svakom sastavu i u svakom sazivu, pa i za ovu utakmicu koja se trebala igrati 4. septembra. Teško je to sada komentarisati prije sjednice IO, ne znam otkud sada ovakve izjave. Ne znam šta bih mogao komentarisati izuzev da treba sačekati sjednicu IO", bila je prva reakcija generalnog sekretara FSRS Rodoljuba Petkovića.

Član IO FSBiH iz Mostara Ivan Beus izjavio je da je sporno što bi se ova utakmica igrala u FIFA terminu, dok bi selekcija BiH svoj meč igrala tri dana ranije, ali Petković ističe da je taj termin namjerno i zakazan jer su tada slobodni selektori i igrači.

"Tačno je da ove regionalne selekcije koje je spomenuo Beus imaju saglasnost FIFA za jednu utakmicu godišnje i oni igraju između Božića i Bove godine, ali naš termin se ne poklapa sa terminom odigravanja utakmice BiH niti bismo to dozvolili . To što je ta utakmica BiH tri ili četiri dana prije to nema veze. Vrlo je simptomatično da neko sada utakmicu konotira kao političku, to je prvi put da se neko od članova IO FSBiH tako izjašnjava", istakao je Petković.

Članovi IO FSBiH iz FBiH u izjavama za Anadoliju potencirali su činjenicu da glavnu riječ o svemu na kraju imaju FIFA i UEFA, ali Petković, kaže da to niko ne dovodi u pitanje, kao ni to da je za odigravanje utakmice između RS i Srbije potrebna saglasnost IO FSBiH. On ističe da ta saglasnost i postoji.

"Tačno je da FIFA i UEFA daju konačnu riječ , mi to znamo i mi ćemo to poštovati. Činjenica je da mi moramo imati i saglasnost IO FSBIH, ali ta saglasnost već postoji. Ovo je izennađenje, jer smo za termin 4. septembar, pa i one ranije imali jednoglasnu saglasnost IO FSBIH. Ne znam da li će se na sjednici IO FSBiH raspravljati o tome, ali sasvim sigurno ćemo konsultovati i Izvršni odbor i FIFA i UEFA", poručio je Petković.

FSRS ima svoj grb

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Generalni sekretar FSRS osvrnuo se i na izjavu člana IO Muhameda Begagića, koji je rekao da se svi detalji moraju definisati dodatnim pravilnicima.

"Mora se definisati ko će igrati za tu selekciju RS, ko je odgovara za sigurnost na stadionu, hoće li se intonirati himna BiH prije utakmice, da li će igrači RS nositi državni grb BiH na dresovima…", rekao je Begagić, ali Petković ne vidi razlog zašto se sada priča o takvim detaljima.

"Mislim da se na toj utakmici neće ni intonirati himne, to nismo ni predvidjeli. Druga stvar, FSRS ima svoj grb i prema tome ne znam zašto bi se raspravljalo o tome. To su neke stvari koje su sada za nas iznenađenje i ukoliko govora bude o tome u četvrtak, postavićemo pitanje o promjeni stava", zaključio je Petković.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

žalosni poštar

A da igra F ederacija sa Hrvatskom dali bi saglasnost. Turska posla!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC