• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Bakljada u Humskoj i "petarda" šampiona

Partizan pobijedio Borac 5:0! Strelci Ljajić, Dijara, tri puta i Kleo. Grobari napravili veliku bakljadu.

 JSL: Bakljada u Humskoj i "petarda" šampiona Izvor: MONDO

Branilac titule prvaka Srbije, beogradski Partizan ubjedljivom pobjedom nad čačanskim Borcem na premijeri u novom prvenstvu Srbije vratio je mir poslije eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-bijeli su, pred oko 4.500 svojih pristalica, savladali Borac 5:0 (1:0), golovima Adema Ljajića u 15., Lamina Dijare u 48.,73. minutu i 90+2 i Klea u 90. minutu.

Do 73. minuta, Crvena zvezda i Partizan su bili poravnati na čelu tabele, ali Kleo, a potom i Dijara "odlučili" su da crno-bijeli ni sa kim ne dijele prvu poziciju.

Partizan je poveo u 15. minutu,kada je Ljajić iskoristio asistenciju Moreire, a vođstvu je prethodila velika bakljada Grobara, koji su "zapalili" sve tri tribine (jug, istok i zapad, sjever nije bio otvoren).

Zbog dima i baklji, mnogi na stadionu nisu ni registrovali trenutak kada je Ljajić doveo Partizan u vođstvo, ali su se prijatno iznenadili kada su vidjeli da gosti kreću sa centra.

Od prvog minuta, Partizan je, nošen podrškom navijača, krenuo napadački i gotovo da se igralo samo na polju Borca.

Pet minuta poslije vođstva, kapiten Nenad Đorđević je odlično izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je golman Grahovac spriječio najgore po Borac.

Nastavio je Partizan da stvara akcije. U 24. minutu Radosav Petrović je napravio solo prodor, lopta je došla do Klea, koji sa desetak metara šutira preko gola.

U 39. minutu, Partizan je propustio još jednu veliku priliku. Petrović je uposlio Moreiru koji je obišao Grahovca, ali je otišao previše u stranu, pa je vratio do Ljajića, koji je pokušao lobom, a Vilijam je sa gol-linije izbacio loptu.

Dijara proradio, Moreira i Kleo se igrali

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Partizan je uvećao vođstvo. Mladen Krstajić, koji je zamijenio Ivana Obradovića u 46. minutu, odlično je centrirao, a Senegalac je glavom, potpuno neometan, pogodio mrežu Borca.

Pravo je čudo kako Borac u 53. minutu nije smanjio vođstvo Partizana. Davidov je sjajno proigrao Marića, koji je zavrnuo loptu na "penaltik", a Kostić je u trku pogodio jednog igrača Partizana.

Dijara je "proradio" u pravom trenutku, pred dvomeče u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv slovačke Žiline. Svoj drugi gol na meču postigao je u 73. minutu, poslije filigranske akcije Moreire i Klea. Portugalac je dodao do Brazilca, ovaj iz prve do Senegalca, koji sa 15-ak metara odlično zahvatio loptu i pogodio mrežu Grahovca.

U finišu meča još dva gola Partizana. U 90 . minutu, Nemanja Tomić je predriblao jdnog igrača Borca, gurnuo Rajku Brežančiću koji je odlično centrirao, a Kleo glavom poslao loptu u mrežu.

Poslednji gol na meču delo je Dijare, poslije akcije Moreire koji je prethodno izbegao ofsajd zamku.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Obradović (od 46. minuta Krstajić), Đorđević, Gavrančić (od 54. minuta Brežančić), Petrović, Moreira, Ljajić, Ilić (od 69. minuta Tomić), Kleo, Dijara.

BORAC: Grahovac, Dragutinović, Marić, Dmitrović (od 75. minuta Dunjić), Vilijam, Đoković, Mugoša (od 59. minuta Stojanović), Kostić, Davidov, Stojčev (od 67. minuta Knežević), Milovanović.

Izvještaje sa ostalih mečeva 1. kola Jelen Superlige Srbije pročitajte OVDJE

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC