• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac pokorio i Zenicu

Pobjedom nad Čelikom u Zenici od 1:0 banjalučki Borac zasjeo na lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

 PREMIJER BiH: Borac pokorio i Zenicu Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca nastavili su sa odličnim igrama na početku nove sezone i golom Nemanje Bilbije došli do velike pobjede na uvijek neugodnom gostovanju na Bilinom polju.

Banjalučani su tako ostvarili treću pobjedu u isto toliko utakmica u Premijer ligi, pa sada sa maksimalnim učinkom i to bez primljenog gola, zauzimaju lidersku poziciju na tabeli.

Prije Čelika, Borac je u prvom kolu savladao Laktaše u gostima 2:0, a istim rezultatom crveno-plavi su prije sedam dana slavili na Gradskom stadionu protiv Leotara.

Bilino polje očigledno više nije Čelikova neosvojiva tvrđava, pošto je prije Borca sva tri boda sa ovog stadiona odnio i Željezničar na premijernom meču sezone.

Zanimljiv meč sa mnogo borbe, ali i tenzija, viđen je na Koševu gdje su Sarajevo i Velež podijelili bodove odigravši 1:1. Gosti iz Mostara došli su u vođstvo pogotkom Džaifića na samom početku meča, da bi Sarajlije izjednačile preko Ihtijarevića u 76. minutu.

Pred kraj meča bilo je mnogo nervoze na terenu, pa su Džakmić i Osmanagić morali prije vremena u svlačionicu zbog međusobnog koškanja.

Široki Brijeg je mnogo teže nego što se očekivalo savladao novog premijerligaša Rudar iz Prijedora, a jedini pogodak na utakmici postigao je Vagner u 6. minutu

Fudbaleri Željezničara odlično su ušli u novu sezonu, ali nakon dva trijumfa, protiv Čelika u Zenici i kod kuće protiv Širokog, u subotu su doživjeli i prvi poraz, na gostovanju u Gradačcu.

Zvijezda je do trijumfa došla zahvaljujući golovima Huseinbašića, na samom početku drugog dijela igre, te Delića koji je zatresao mrežu gostiju u 61. minutu.

Željo je uspio tek da ublaži poraz golom Bekrića sa bijele tačke u 82. minutu, iako je imao terensku inicijativu u većem dijelu meča.

Leotar se iskupio za poraz u prošlom kolu od Borca minimalnom pobjedom protiv Slobode. Gol vrijedan tri boda djelo je Zečevića deset minuta prije kraja.

Laktaši i Modriča podijelili su bodove odigravši 1:1. Karalić je doveo Laktaše u vođstvo u 16. minuti, a Stajić je zabio za „uljare“ u 47. minutu. Mogli su Laktaši i do sva tri boda u 84. minutu, ali je goste kod pokušaja Karalića spasila stativa.

PREMIJER BIH, 3. KOLO:

Zvijezda - Željezničar 2:1
/Huseinbašić 54, Delić 61 – Bekrić 82 penal/

Laktaši – Modriča 1:1
/Karalić 16 – Stajić 47/

Leotar – Sloboda 1:0
/Zečević 80/

Široki Brijeg – Sloboda 1:0
/Vagner 6/

Sarajevo – Velež 1:1
/Ihtijarević 76 – Džafić 4/

Čelik – Borac 0:1
/Bilbija 58/

Nedjelja:
Zrinjski – Slavija
Olimpik - Travnik

TABELA: Borac 9, Velež 7, Zvijezda 6, Željezničar 6, Leotar 6, Modriča Maksima 5, Laktaši 4, Slavija (-2) 3, Široki Brijeg (-1) 3, Sarajevo 2, Olimpik (-1) 1, Sloboda 1, Rudar 1, Zrinjski (-1) 1, Travnik (-1) 1, Čelik 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC