• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOLANDIJA: Spektakl u Ajndhovenu, derbi PSV-u

PSV i Ajaks odigrali su derbi za pamćenje u 3. kolu holandskog prvenstva, a poslije mnogo preokreta slavio je tim u kojem igra Danko Lazović - 4:3!

 HOLANDIJA: Spektakl u Ajndhovenu, derbi PSV-u  Izvor: MONDO

Ajaks je dva puta vodio, PSV dva puta stizao, potom je domaćin i poveo, onda je Ajaks stigao do 3:3, a na kraju je klub iz Ajndhovena, poslije velike borbe, osvojio prva tri boda u prvenstvu.

Kreatori pobede PSV-a bili su, prije svih, fenomenalni mađarski fudbaler Balaš Džudžak i Bakal, ali je i Danko Lazović odigrao odlično, potpuno se podređujući timu. Džudžak i Bakal postigli su po dva gola za PSV, s tim što je Mađar oba dao iz slobodnih udaraca i jednom je bio asistent. U akciji u kojoj je postignut četvrti gol, učestvovao je i Lazović.

Luis Suarez bio je gotovo nerešiva zagonetka za PSV. On je već u prvom minutu doveo Ajaks u vođstvo, poslije greške odbrane domaćin i golmana Isaksona.

Džudžak je izjednačio u 37. minutu topovskim udarcem iz "slobodnjaka" sa oko 25 metara. Radost domaćih navijača nije dugo trajala, jer je poslije samo tri minuta, Luis Suarez ponovo iskoristio uspavanost odbrane PSV-a i lagano je poentirao.

Početak drugog poluvremena obeležio je Džudžak (na slici). Odavno mađarski fudbal nije imao takvog znalca. Momak koji je u PSV stigao iz Debrecina, "promiješao" je odbranu Ajaksa u 50. minutu, sjajno centrirao, a Bakal postiže prvi od dva svoja gola - 2:2.

Samo četiri minuta kasnije, još jedna "kreacija" Džudžaka iz slobodnog udarca. Ovog puta iskosa. Trebalo je to da bude centaršut u kazneni prostor, ali je lopta imala čudnu putanju i prevarila je golmana Ajaksa.

Klub iz Amsterdama se nije predavao i u 58. minutu, Emanuelson je, poslije asistencije Suareza, preciznim i jakim udarcem sa visine šesnaeaterca izjednačio na 3:3.

Dvadeset minuta kasnije, akcija odluke. Lazović je odlično povukao napad na sredini terena, odlično je uposlio Bugarina Manoleva, koji centrira, a Bakal postiže pobjedonosni gol.

Miralem Sulejmani igrao je posljednjih desetak minuta za Ajaks.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC