• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: “Pijevci” iznenadili Liverpul

Mančester junajted kilavo je otvorio novu sezonu Premijer lige, pobjedom nad Birmingemom 1:0, a Liverpul još kilavije - porazom od Totenhema 2:1.

 PREMIJER: “Pijevci” iznenadili Liverpul Izvor: MONDO

Fudbaleri Liverpula u prošloj sezoni samo su dva puta poraženi, a već na samom startu nove sezone ekipa Rafaela Beniteza napustila je teren pognute glave.

U derbiju prvog kola Premijer lige Liverpul je na Vajt Hart Lejnu poražen od Totenhema 2:1.

“Pijevci” su poveli u 45. minutu preko Asu Ekota, levog beka koji je pokazao da se odlično snalazi i pred protivničkim šesnaestercem. Hadlston je izveo slobodan udarac, a lopta se odbila od živog zida pravo na nogu Asu Ekota koji je “bombom” zatresao mrežu nemoćnog Reine.

Liverpul je uzvratio u 56. minutu kada je oporavljeni kapiten “redsa” Stiven Džerard rutinski pogodio sa bijele tačke. Prethodno je novajliju u timu sa Enfilda Glena Džonsona u svom šesnaestercu oborio golman domaćih Gomeš.

Navijači Liverpula ipak nisu dugo slavili. Samo tri minute kasnije na semaforu je ponovo stajalo 2:1, a strijelac za Totenhem bio je defanzivac Basong. Bio je to njegov prvi nastup za “pijevce” od dolaska iz Njukasla.

Meč na Vajt Hart Lejnu obilježila je i neugodna situacija iz prvog poluvremena, kada su se sudarili defanzivci Liverpula Džejmi Karager i Martin Škrtel. Uslijedio je prekid od nekoliko minuta tokom kojeg je obojici ukazana pomoć, nakon čega su se vratili na teren.

Škrtel je, međutim, petnaestak minuta prije kraja meča napustio teren držeći se za glavu, dok je Karager prema prvim informacijama zaradio 12 šavova na glavi, pa bi povreda defanzivnog para mogla biti veća briga za Beniteza od samog poraza.

Liverpul je jedini klub iz “velike četvorke” koji sezonu nije počeo trijumfom. Čelsi je u subotu savladao Hal (2:1) , Arsenal je pregazio Everton (6:1), a Mančester je uz mnogo muke u nedjelju slavio protiv Birmingema.

Utakmicu, u kojoj su "crveni đavoli" imali inicijativu, ali bez tečnih akcija, odlučila je inspiracija Vejna Runija u 34. minutu, na asistenciju Nanija.

Runi je osim gola bio i najbolji igrač Mančestera, za koji je pred kraj meča debitovao i Majkl Oven, koji je pozdravljen ovacijama na Old Trafordu.

Birmingem je bio uglavnom u podređenom položaju, ali su gosti mogli da naprave iznenađenje i iz Mančestera se vrate sa bodom.

Desetak minuta prije kraja, Meksikanac Kristijan Benitez je, tek što je ušao u igru, mogao da postane heroj Birmingema na svom debiju. Ušao je u šesnaesterac Mančestera, "obrnuo" Vesa Brauna na "petoparcu", odlično šutirao, ali je golman "đavola" Ben Foster izvanredno reagovao.

Izveštaje sa subotnjih mečeva pročitajte OVDJE

REZULTATI PRVOG KOLA:

Mančester junajted - Birmingem 1:0 (1:0)
/Runi 34/

Totenhem - Liverpul 2:1 (1:0)
/Asu-Ekoto 44, Basong 59 – Džerard 56 penal/

Odigrano u subotu:

Čelsi - Hal 2:1 (1:1)
/Drogba 36, 90+2 - Hant 28/

Aston Vila - Vigan 0:2 (0:1)
/Rodaljega 31, Kumas 56/

Blekburn - Mančester Siti 0:2 (0:1)
/Adebajor 3, Ajrlend 90+1/

Bolton - Sanderlend 0:1 (0:1)
/Bent 5/

Portsmut - Fulam 0:1 (0:1)
/Zamora 14/

Stouk - Barnli 2:0 (2:0)
/Šoukros 19, Džordan 33ag/

Vulverhempton - Vest Hem 0:2 (0:1)
/Nobl 22, Apson 69/

Everton - Arsenal 1:6 (0:3)
/Saha 90+1' - Denilson 26, Vermalen 37', Galas 41', Fabregas 48' i 69, Eduardo da Silva 89'/

TABELA: Arsenal 3, Mančester siti 3, Stoke 3, Vest Ham 3, Vigan 3, Čelsi 3, Totenhem 3, Fulam 3, Sanderlend 3, Mančester junajted 3, Liverpul 0, Birmingem 0, Hal siti 0, Bolton 0, Portsmut 0, Aston Vila 0, Blekburn 0, Barnli 0, Vulverhempton 0, Everton 0 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC