• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Sijene na detektoru laži

Čelnici italijanskog prvoligaša Sijene odlučili su da u sklopu borbe protiv dopinga uvedu igračima obavezu odlaska na poligraf!

 Igrači Sijene na detektoru laži Izvor: MONDO

Fudbaleri crno-bijelih ubuduće će u prisustvu "detektora laži" morati da dokazuju da nisu uzimali nedozvoljena stimulativna sredstva.

Sijena će u predstojećoj sezoni Serije A koristiti poligraf koji je osmislio i programirao profesor univerziteta u Padovi, Đuzepe Sartori, a tu mašinu spremni su da ponude i ostalim klubovima.

"Poligraf smo već koristili prilikom pregovora sa igračima za koje smo bili zainteresovani. Uvjereni smo da je to ispravan metod i mislim da će ga uskoro prihvatiti i ostali timovi", rekao je Umerto Zerbini, šef medicinske službe Sijene.

On je naveo da ispitivanje na poligrafu traje oko 15 minuta. Za to vrijeme se igraču postavi 70 pitanja, a uređaj određuje da li su odgovori koje je on dao iskreni ili ne.

"To je naš način zaštite od neodgovornih fudbalera. Jer, ako igrač bude pozitivan na doping kontroli, klub ima višestruke gubitke - od rezultatskih do finansijskih, preko gubitka sponzora", zaključio je Zerbini.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC