• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern izgubio utakmicu i Robena!

Autor mondo.rs

Prvi put ove sezone, šampion Nemačke poražen je na "Alijanc areni", posle katastrofalne reakcije Nojera, povrede Robena i potom dva gola Rafaela.

Fudbaleri Bajerna ne samo da su prvi put poraženi kod kuće ove sezone u Bundesligi, nego su izgleda izgubili i Arjena Robena.

Na "Alijanc areni", na zatvaranju 26. kola: Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:1).

Oba gola za goste postigao je Brazilac Rafael, prvo u 30. minutu posle katastrofalne reakcije Manuela Nojera, a potom i u 77. minutu za tek drugi poraz ekipe Pepa Gvardiola ove sezone, posle onog koji im je 30. januara priredio drugoplasirani Volfsburg (4:1).

Poslednji tim, koji je do Menhengladbaha pobedio u Minhenu, bila je takođe Borusija, ali Dortmund. Bilo je to u aprilu prošle godine, kada je rezultat bio 0:3. Tada je Bajern zvanično bio novi šampion, sada ima "samo" 10 bodova prednosti nad Volfsburgom, ali nešto drugo trebalo bi da zabrine Gvardiolu.

Nedugo posle poraza od Dortmunda, Bajern je doživeo katastrofu u meču polufinala Lige šampiona protiv Reala, kada je bilo 1:4 u Minhenu i potom 1:0 u Madridu.

Gvardiola će morati da pronađe način da zadrži formu ekipe u periodu sezone kada je jasno da će biti osvojena treća uzastopna titula prvaka, ali kada Bavarci ne nailaze na ozbiljne ispite ni u Evropi. U međuvremenu, Bajern je u revanš meču osmine finala LŠ deklasirao Šahtjor rezultatom 7:0, a potom izvukao Porto u narednoj rundi.

Ranije u nedelju, Volfsburg nije uspeo da pobedi Majnc, tako da je sada razlika između vodeća dva kluba u ligi - 10 bodova. Bajern ima 64, Volfsburg 54, do kraja je ostalo još osam kola.

Roben se posle sudara sa Tonijem Jantčekom uhvatio za glavu, prekrio oči (zbog suza?) i napustio igru šepajući, upućujući na to da je možda obnovio hroničnu povredu lože, a samo šest minuta kasnije Nojeru je lopta iskliznula kroz ruke i završila u mreži posle šuta Rafaela za 0:1.

Bilo je na raspolaganju još sat vremena i nadokanada, pa se navijači domaćih nisu previše uplašili, ali danas nije bio Bajernov dan. Borusija se organizovano branila i pretila iz kontri, pa je tako Andre Han pogodio stativu u 70. minutu, a Rafael mrežu u 77, nakon čega je moglo da bude i 0:3.

Gvardiola je prvi put poslao na teren Tijaga Alkantaru ove sezone, nakon što se mladi Španac oporavio od teške povrede.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC