• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninkov: Nismo prijetili ni Jagodini

Fudbalere Crvene zvezde još nešto više od 24 sata dijeli od nove "utakmice istine" na evropskoj sceni.

 Ninkov: Nismo prijetili ni Jagodini Izvor: MONDO

Protiv Rudara su pokazali da nisu još lošiji od prošlogodišnjeg tima - kao što su se mnogi pribojavali - a protiv Dinama iz Tbilisija da kada hoće, mogu da urade i ono što se čini nemogućim.

Na sljedećem stepeniku, poslednjem do vrata kroz koja se ulazi u Ligu Evrope, protivnik je, logično, još teži.

Da nije primila gol od Šerifa u 90. minutu, Slavija bi sada igrala posljednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a Zvezda se spremala za ko zna kojeg rivala. Zato Pavle Ninkov poziva na maksimalan oprez i poštovanje češkog predstavnika.

"Svi smo maksimalno na zemlji i smeta nam što je stvorena pomalo euforična atmosfera", svjestan je Ninkov da Slavija nije Jagodina, kojoj su crveno-bijeli u subotu dali tri gola.

"Slavija je klub za apsolutni respekt i po meni favorit u našem dvomeču. Na njihovoj strani su uigranost i iskustvo, motiv je jednak, što znači da nam predstoji 180 minuta teške borbe kako bismo eventualno došli do cilja", istakao je možda i najbolji fudbaler Zvezde ovog ljeta.

"Nismo prijetili Jagodini, pa nećemo ni Slaviji, nemamo na to prava", zaključio je Ninkov.

Crveno-bijeli su u Prag doputovali još u utorak poslije podne, pa su na stadionu Strahov odradili jedan od planirana dva treninga.

Utakmica počinje u četvrtak od 20 časova.

Ime koje vezuje Slaviju i Crvenu zvezdu je Dragiša Binić, brzonogi krilni igrač, koji je poslije osvajanja Kupa šampiona 1991. godine karijeru nastavio upravo u redovima velikog češkog kluba.

"Slavija je pre dvije godine formirala novu, perspektivnu ekipu, koja je dva puta uzastopno osvojila titulu prvaka Češke. Klub je u usponu, što se vidi i po novom stadionu, koji može da primi preko 20.000 navijača".

Binić je iskoristio priliku da podsjeti kako je "fudbal iz Engleske prvo stigao u Češku". On tvrdi da bi atinski AEK bio lakši protivnik crveno-bijelima u ovoj fazi takmičenja.

"Česi igraju jak, oštar fudbal. Fizički su spremni, dobro građeni, visoki. Smatram da bismo AEK lakše prošli, a uz to je i atraktivniji tim. Iako je prodala neke igrače, Slavija je mnogo nezgodan protivnik".

(MONDO, foto: FKCZ)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC