• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan pred Žilinu: Ne sumnjam da možemo!

U Partizanu su duel sa Apoelom ocjenjivali kao "biti il' ne biti". A tada su imali rezervnu varijantu. Sada je, pred dvomeč sa Žilinom, nemaju.

 Jokan pred Žilinu: Ne sumnjam da možemo! Izvor: MONDO

San o Ligi šampiona se crno-bijelima raspršio kao mehur od sapunice, pa im preostaje da se izbore za utješnu opciju - Ligu Evrope.

Ako ne uspiju, devalviraće i trud ulagan u minulih godinu dana i vrijednost trofeja osvojenih u prethodnoj sezoni.

"Želimo da poslije dvije utakmice sa Žilinom igramo još šest u Evropi", jasan je Slaviša Jokanović.

Trener Partizana dugo je na konferenciji za novinare pričao o mogućnostima slovačkog tima.

"Žilina je kvalitetna ekipa, koja je izbacila splitski Hajduk. Očekujemo da u prvom meču možemo da dođemo do prednosti koja bi nam omogućila miran put na revanš u Slovačku. Jer, svima je jasno koliko nam je važno ovih 180 minuta".

Jokanović smatra da Apoel i Žilina nemaju dodirnih tačaka.

"Obe ekipe imaju i kvalitete i mane, ali u stilu igre nisam vidio sličnosti. Žilina je tim koji želi da igra, ima dobru fizionomiju i odlično je startovala i u prvenstvu države i u Evropi. To je ekipa koja može da nam zakomplikuje život. Zato nam je potrebna koncentracija i ambicija, a ne sumnjam da možemo da je eliminišemo".

Slovački tim je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 14 golova, od čega čak 11 u drugom poluvremenu. Logično je da se postavi pitanje da li Žilina "dodaje gas" poslije odmora?

"Nisam protivnika analizirao na taj način. Gledao sam četiri utakmice i zapazio da igra prilično ofanzivno i konstantno svih 90 minuta. Igra uvijek u istom sistemu, koji je promijenjen samo u revanšu sa Hajdukom, kada su u timu bila dva špica, izuzetno krupna i snažna i tako su obezbijedili prolaz dalje".

Jokanović je upitan i kada se poslednji put čuo sa svojim prijateljem i saigračem iz Tenerifa, sadašnjim strategom Žiline, Pavelom Hapalom.

"To je bilo baš davno, ne sjećam se... Vjerovatno kada sam otišao sa Tenerifa. Ja ga i dalje smatram prijateljem, još mu se sjećam sina, čak i njegovog imena - Lukaš. Bio je živahno dijete, možda se sada već bavi sportom. Međutim, naša profesija je takva da jedan mora biti poražen. Učinićemo sve da to bude moj prijatelj", istakao je Jokan.

Partizan trpi samo pobjede


Poslije revanša sa Apoelom, šef struke crno-bijelih rekao je da će za dvije nedelje ponovo biti u "ključaloj vodi", misleći na prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope.

"Naš klub trpi samo pobjede i uspjehe, ali u sportu postoje i porazi. Pred nama je zadatak koji moramo da ispunimo, tako ćemo i pristupiti meču sa Žilinom. Sve će da ključa".

Utisak je da Žilina podiže formu kako sezona odmiče.

"Bio sam u Košicama (kada je bilo 2:0 za Žilinu), gdje je naš protivnik kvalitetno odradio posao, mada domaćin u toj utakmici nije pružio dostojan otpor. Očekivao sam više od njih, jer mi je ime Košica ostalo u glavi zbog naših fudbalera koji igraju tamo. Međutim, Žilina je, kao i u Splitu, imala dobru koncepciju i dobar plan. Hajduk je, recimo, imao sličnu ideju kao mi protiv Apoela, ali su Slovaci izdržali sve napore i ispunili cilj. Žilina ima dobre rezultate, da li zbog slabih protivnika ili ipak ta ekipa ima nešto, ja mislim da je ovo drugo".

Naglasivši da ne želi da odgovara u šaljivom tonu, na pitanje šta podrazumijeva pod povoljnim rezultatom, Jokanović je rekao:

"Pošto sa ovakvim odgovorima nema šale, povoljan rezultat bi bila svaka pobjeda bez lopte u našoj mreži".

Na konferenciji se pored trenera pojavio i Miloš Bogunović, za kojeg nezvanične informacije kažu da će zamijeniti suspendovanog Lamina Dijaru.

"Novinari su tražili jednog igrača na konferenciji i on je zbog toga tu. Da li će igrati, vidjećemo u četvrtak uveče", nije želio da potvrdi Jokanović.

Utakmica na stadionu crno-bijelih počinje u 20.15 časova (direktan prenos na RTS), a glavni sudija biće Levan Panijašvili iz Gruzije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC