• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stoičkov oštar: Van Gal je ološ!

Autor mondo.rs

Legendarni Bugarin još jednom osuo paljbu po Holanđaninu.

Izvor: MN PRESS

Hristo Stoičkov (49) i Luj Van Gal (63) kratko su i neslavno sarađivali u Španiji.

Najbolji bugarski fudbaler u istoriji "trošio" je svoju drugu epizodu u Barseloni, kada je 1997. na klupu Katalonaca prvi put seo holandski trener i počeo da zavodi svoja pravila. Rastanak je bio neminovan i dogodio se već 1998, kada se Stoičkov vratio u sofijski CSKA.

U intervjuu za "L' Ekip", član elitnog društva od 100 najvećih fudbalera u istoriji, otvoreno je govorio o Luju Van Galu, ne ustežući se od oštrih reči o treneru sa kojim je osvojio poslednju od svojih pet titula Primere.

"Ne poštujem ga ni malo. On je ološ. Jednog dana, dok sam bio povređen, došao sam na Nou Kamp sa suprugom i Van Gal joj je prišao sa pitanjem: 'Kako je moguće da si udata za nekoga kao što je Hristo?". Odgovorila mu je: "On je osvajač Zlatne lopte", setio se Stoičkov, koji je najveće individualno priznanje osvojio 1994, dve godine nakon što je sa Barsom postao prvak Evrope.

Bugarin nije prvi put javno "osuo paljbu" po Van Galu, jer je i pre sedam godina rekao da je "budala" i da "ima veliku glavu, a mali mozak".

Sa druge strane, o Žozeu Murinju, tadašnjem pomoćniku Van Gala, govorio je pozitivno.

"Murinjo je stigao u klub 1996, sa Bobijem Robsonom. Odmah je bilo jasno da on nije samo pomoćnik, već da je već formirani trener. Ipak, i pored toga Žoze nikada nije pomišljao da vredi više od Robsona. Poštovao ga je. Murinjo je sve shvatao i sve je znao. I o nama i o našim protivnicima", dodao je Stoičkov.

Slavni Bugarin igrao je u Barseloni od 1990. do 1995, pa proveo sezonu 1995/96 u Parmi, da bi potom odigrao još dve godine na Nou Kampu. Karijeru je završio 2003. u američkom Di-Si junajtedu.

Luj Van Gal trenirao je katalonski klub dva puta - od 1997. do 2000, pa u sezoni 2002/03. "Blaugranu" je predvodio do dve titule, jednog Kupa kralja i UEFA Superkupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC