• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ršum Delija po Češkoj, 44 protjerano

Navijači Crvene zvezde "poharali" benzinske pumpe po Češkoj. Policija intervenisala i naredila grupi od 44 Delija da se vrate u Srbiju.

 Ršum Delija po Češkoj, 44 protjerano Izvor: MONDO

Huligani među navijačima Crvene zvezde, koji su se uputili na utakmicu svog tima sa sa Slavijom iz Praga, divljali su na putu po benzinskim pumpama u Češkoj, zbog čega ih je više desetina protjerano, javljaju češki mediji.

Policija je naredila da više od 40 navijača navijača mora do ponoći da napusti Češku.

Na pumpama su viđene uobičajene scene.

Srpski navijači iz jednog autobusa na benzinskoj stanici kraj mjesta Ladne blizu češko-slovačke granice, gdje je vozač napravio pauzu, uzimali su robu kao da je njihova, a na pamet im nije palo da je plate.

U mjestu Hustopeče kao žrtva "pala" je sljedeća pumpa na kojoj su navijači iz drugog autobusa pokrali takođe robu, a pumpu išarali sprejom. Vlasnik pumpe je štetu procijenio na 4.000 evra.

"Policija je privela 69 navijača i pod nadzorom policije autobus se vratio na benzinsku pumpu, gdje su ih suočili sa snimcima kamere. Ukupno 14 navijača kažnjeno je zbog krađe", rekao je novinarima portparol regionalne južno-moravske policije Pavel Švab.

Tih 14 srpskih navijača, kao i još 15 koji nisu imali po tvrdnjama policije regulisano zdravstveno osiguranje, moraju do ponoći da napuste Češku, jer im je policija zbog kršenja ovdašnjih zakona skratila rok do kojeg važi viza.

Češka policija je utakmicu Slavija - Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evropa unapred ocijenila kao visoko rizičnu.

Policiji je još u živom sjećanju kada je pustila da hrvatski navijači prošle godine divljaju po Pragu, pretvore zid drevne vijećnice u javni WC i dižu ruke u nacistički pozdrav.

"Ocijenjena je kao visoko rizična pre svega zbog navijača gostujućeg kluba. Imaju pirotehniku, poznati su po nasilju i grubosti pod uticajem alkohola. Policija će biti u stanju pripravnosti od osam ujutru u četvrtak, a na zadatku će biti 280 policajaca", rekla je portparol praške policije Eva Miklikova.

Češki mediji navode da Crvena zvezda zbog svojih Delija dobija često kazne od međunarodnih fudbalskih organizacija.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC