• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pirova pobeda Srbije, U-19 bez EURA!

Autor mondo.rs

Selekcija Ivana Tomića nije uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Grčkoj. "Orlići" pobedili Norvešku, ali je i Holandija bila bolja od Švajcarske.

 Pirova pobeda Srbije, U-19 bez EURA! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Omladinska reprezentacija Srbije posle četiri uzastopna učešća na evropskim prvenstvima, propustiće finalni turniru u Grčkoj.

Selekcija Ivana Tomića je u poslednjoj utakmici u Grupi 4 pobedila Norvešku 4:2 (0:2) i na kraju zauzela drugo mesto iza Holandije (samo prvak grupe ide na EP).

Pobeda u duelu sa "vikinzima" nije donela "orlićima" plasman na šampionat "starog kontinenta", jer je Holandija u drugoj utakmici bila bolja od Švajcarske 4:0, a za prolaz našeg tima, pored trijumfa u trećem kolu, bilo je neophodno da "lale" odigraju barem nerešeno.

Za razliku od 2013. godine kada je tim koji je predvodio Ljubinko Drulović u kvalifikacijama uz dosta sreće u poslednjem kolu izborio završnicu, a kasnije i titulu prvaka Evrope, Tomićevoj generaciji, koju stručnjaci smatraju jednom od najboljih poslednjih godina, rezultati se nisu poklopili.

Odlučujući je bio poraz od Holandije u prvom kolu (0:1).

Srbija je do pobede stigla maestralnim izdanjem u drugom poluvremenu. Norveška je golovima Espejorda iz penala u osmom i Torsbija u sudijskoj nadoknadi prvog dela, stigla do velikih 2:0 i nade da će zbog bolje gol razlike pre domaćina kvalifikacionog turnira završiti u Grčkoj.

Ali u nastavku je Srbija odigrala sjajno i do vrha napunila mrežu "vikinga". Luka Jović je početkom drugog poluvremena, u 50. minutu, smanjio na 1:2. Nemanja Radonjić je izjednačio u 79, a četiri minuta kasnije Ivan Šaponjić doveo "orliće" do prve prednosti na utakmici. Konačan rezultat, drugim golom na meču, postavio je Jović u 89. minutu.

Na Evropsko prvenstvo će Holandija.

Domaćin turnira je odlučujuće utakmice dočekao sa istim borjem bodova i gol razlikom kao Norvežani. "Lalama" je bio dovoljan trijumf od 4:0, s obzirom da Skandinavci nisu uspeli da sačuvaju prednost protiv Srbije.

TABELA: Holandija 7, Srbija 6, Norveška 4, Švajcarska 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC