• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: "Policijska opsada" Praga zbog Zvezde

Slavija dočekuje Zvezdu u Pragu uz do sada neviđene mjere bezbjednosti, o čemu svjedoči da će utakmicu obezbjeđivati 220 redara i 280 policajaca.

 LE: "Policijska opsada" Praga zbog Zvezde Izvor: MONDO

Slavija je za prvi meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa prodala 9.000 ulaznica, a organizator meča očekuje oko 800 navijača Zvezde iz Beograda.

"Što se tiče kluba riječ je o najoštrijim mjerama obezbjeđenja u istoriji stadiona. Na utakmici će biti obezbjeđenje od 220 redara i članova bezbjednosne agencije. Karte smo prodavali na ime i prezime, a distribuciju ulaznica za goste preuzela je Crvena zvezda", rekao je portparol Slavije Ondžej Zlama.

Zvezda će ostati bez podrške 44 huligana, koji su protjerani iz zemlje zato što su grupe iz dva autobusa poharale benzinske pumpe na putu, kradući konzerve piva i plišane igračke. Vraćeno je i 15 navijača zbog neispravnog zdravstvenog osiguranja.

Policija će meč u Pragu obezbjeđivati kao visoko rizičan, a razlog za viši nivo bezbjednosti je i iskustvo iz prošle godine, kada su hrvatski navijači gađali prolaznike kamenicama i flašama. Snage bezbjednosti strahuju da gosti iz Beograda mogu da potraže sličnu zabavu.

"Utakmica je ocijenjena kao visoko rizična prije svega zbog navijača gostujućeg kluba. Imaju pirotehniku, poznati su po nasilju i grubosti pod dejstvom alkohola. Policija je u stanju pripravnosti od osam ujutru, a na raspolaganju joj je 280 policajaca", kazala je novinarima portparol praške policije Eva Miklikova.

Osim specijalnih jedinica, u sprečavanje izgreda uključeni su i policajci sa specijalno obučenim psima, konjička jedinica, dok će stanje na stadionu i ulicama četvrti Vršovice iz vazduha nadgledati policijski helikopter.

Na stadionu Slavije i njegovoj okolini zabranjena je prodaja alkohola, a navijači će na utakmicu moći da uđu samo ako se legitimišu i time potvrde da je ulaznica zaista na njihovo ime.

Slavija želi da u meču sa Zvezdom popravi utisak "sramne eliminacije" od moldavskog Tiraspola u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mediji u Češkoj navode da će Slavija nastojati da ne primi nijedan gol i da proba da pobijedi, pošto u klubu ne vjeruju da će imati šanse za pobjedu u burnoj atmosferi u revanšu u Beogradu, kakvu umeju da naprave srpski navijači.

"Igramo kod kuće, potrebna nam je pobjeda. Pošto se revanš igra u burnoj atmosferi u Beogradu bilo bi dobro da ne primimo gol", kazao je češkim medijima trener Slavije Karel Jarolim.

Duel Slavije i Zvezde igra se večeras od 20 časova.

(Beta, foto: arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC