• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zoran Lončar je veliki partizanovac"

Autor mondo.rs

Novi trener Partizana Zoran Milinković brani odluku da u svoj stručni štab uvrsti i Zorana Lončara, nekadašnjeg operativca OFK Beograda. "Uvek je govorio da mu je idol Moca Vukotić i znam da je veliki partizanovac, a to što se priča...".

 "Zoran Lončar je veliki partizanovac" Izvor: MN Press/arhiva

Zoran Lončar
Izvor: MN Press/arhiva
Kada je postavljen za trenera Partizana umesto Marka Nikolića, Zoran Milinković je na treninzima imao malu grupu igrača, jer su ostali bili po raznim reprezentativnim selekcijama (što Srbije, što drugih zemalja).

Pred svoj debi protiv kragujevačkog Radničkog, u subotu na stadionu na Topčiderskom brdu, Milinkovićev igrački kadar se popunjava. Paraleno, popunjen je i sastav stručnog štaba.

Sa Milinkovićem su došli Zoran Lončar i Ilija Stolica.

Evo šta je Milinković rekao o svojim asistentima u stručnom štabu:

"To što su Lončar i Stolica tu ukazuje na to da će Partizan biti ofanzivan. Reč je o dva nekada odlična špic igrača. Lončar je legenda Arisa i OFK Beograda, Stolica je bio u Partizanu... Najvažnije je da poseduju izuzetne ljudske kvalitete".

Nije bilo malo onih koji su se iznenadili dolaskom Lončara, nekadašnjim fudbalerom OFK Beograda i grčkog Arisa, potom i "operativca" u klubu sa Karaburme, a na navijačkim forumima se odmah podsetilo na njegove izjave da je "istinski 'romantičar'" i da bi mu kao takvom "bilo ispod časti da pređe u Partizan ili Crvenu zvezdu". To je izjavio kada je golman Milan Lukač prelazio iz OFK Beograda u Partizan. Uz to, ima navijača Partizana koji zameraju Lončaru na tome što je bio "desna ruka" Zvezdanu Terziću u OFK Beogradu.

MILINKOVIĆ I LONČAR

Milinković i Lončar sarađuju od 2012, kada je sadašnji trener Partizana preuzeo OFK, a njegov aktuelni pomoćnik bio sporski direktor "Romantičara". Sledeće godine zajedno su preuzeli Aris, u kojem je Lončar igrao i u kojem je postao asistent Milinkoviću. Tokom iste sezone (2013/14) vraćaju se zajedno u Srbiju i sedaju na klupu Voždovca.

Novinari su podsetili Milinkovića na ovu izjavu, a trener Partizana je odgovorio:

"Nemojte, molim vas, o tome. Stalno se vrtimo oko nekih stvari koje su intepretirane na taj način. Ja ne bih o tome. Pouzdano znam da je Zoki Lončar i kroz igračku karijeru, koja je bila zapažena, uvek govorio da mu je Moca Vukotić veliki idol i da je veliki partizanovac. E sad, kontekst je takav kakav jeste, šta da radimo".

Milinković je tek nekoliko dana u Partizanu, a kaže da mu je olakšavajuća okolnost to što pojedine igrače odlično poznaje.

A da li će Partizan pod Milinkovićem igrati drugačije?

"Svaki trener ima svoju viziju i ideju, ali ono što nemamo je vreme. U početku ćemo se osloniti na ono što je do sada bilo dobro i videti da se polako korigujemo. Treba nam vreme", kaže Milinković.

Novi trener Partizana je zajedno sa direktorom kluba Milošem Vazurom pre dva dana imao sastanak sa vođama navijača sa južne tribine.

"Razgovor je bio zaista sadržajan, korektan, onako kako treba. Kada sam dolazio rekao sam da u fokusu treba da bude pre svega Partizan i igrači", kratko je odgovorio Milinković na ovu temu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC