• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čvrste ruke Stepija i "Švabe" Đurđevića

Stepanović uveo karantin za igrače Voše poslije utakmice. Na Karaburmi zabranjeni mobilni telefoni i popunjavanje tiketa.

 Čvrste ruke Stepija i "Švabe" Đurđevića Izvor: MONDO


Poznato je da se srpski fudbaleri "preobrate" kada odu u inostranstvo i tada shvate zapravo šta znači biti profesionalni fudbaler. Zezanja i splavova teško da može da bude u radnoj nedjelji.

Da bi koliko-toliko približili našim fudbalerima takav način razmišljanja i ponašanja treneri Vojvodine i OFK Beograda Dragoslav Stepanović i Dejan "Švaba" Đurđević uveli su neke, po igrače, nepopularne, ali vrlo svrsishodne mjere.

Đurđević je igračima OFK Beograda zabranio da koriste mobilne telefone u svlačionici, a takođe i da popunjavaju tikete za sportske kladionice na stadionu.

Sa Stare Karaburme i vijest da su plavo-bijeli blizu angažovanja dosadašnjeg centarfora Olimpika iz Marseja, 22-godišnjim Milošem Krstićem, koji je raskinuo ugovor sa francuskim klubom. U narednih nekoliko dana biće poznato da li će OFK Beograd dobiti nenanadano pojačanje.

U Vojvodini su takođe uvedene novine. Tako je Stepanović odredio obavezan karantin poslije svake utakmice. To je počelo odmah poslije meča sa Hajdukom iz Kule (Vojvodina u nedjelju dobila 3:0).

Umjesto da idu kućama, odnosno po kafićima, Stepi im je naredio da se smjeste u sobe u luksuznom hotelu "Park", objasnivši im da je karantin neophodan za oporavak organizma poslije napora i da će im produžiti karijere bar za godinu, dvije.

"Molim igrače da, kao malo vode na dlanu, čuvaju formu, jer kad je jednom izgube, teško je ponovo vratiti se na željeni kolosjek. Zato poslije utakmice imaju istrčavanje da izbace mliječnu kiselinu, pa kvalitetnu večeru i jednako dobar odmor", kaže Stepanović za "Sport".

Fudbalerima se, naravno, ne dopada novina, ali moraju da joj se povinuju. Dragan Mrđa priznaje da igrači ne vole karantin, a njemu posebno ne odgovara jer je porodičan čovjek. "Ne volimo karantin poslije utakmice, posebno ne poslije pobjede. Ali, svjesni smo da to ide nama u korist", dodaje napadač "lala".

Inače, iz Vojvodine i vijest da su dosadašnji fudbaler Crvene zvezde Ivan Gvozdenović i Nebojša Savić, koji se afirmisao u Čukaričkom, želja novosadskog kluba, koji mora da pojača odbranu, posebno na lijevoj strani, jer je reprezentativac Ugande Džozef Kizito povrijeđen i neizvjesno je kada će se vratiti u ekipu.

Vojvodina je ubjedljivom pobjedom nad Hajdukom u Kuli počela sezonu u kojoj ima velike ambicije, ali već se javljaju glasovi nezadovoljstva. Riječ je o supertalentovanom Danijelu Aleksiću, koji nije ni putovao sa ekipom u Beč na meč protiv Austrije, a protiv Hajduka je cijeli meč presjedio na klupi.

Stepanović je "Sportskom žurnalu" rekao da je pred Aleksićem lijepa fudbalska budućnost, ali i da mu "još nije našao najpovoljnije mjesto u timu". Takođe, Stepanović je Aleksiću zamjerio i zbog načina na koji je odigrao meč za mladu reprezentaciju Srbije u nedavnom prijateljskom susretu protiv Izraela u Novom Sadu.

Za to vrijeme Danijel Aleksić radi i čeka šansu, ali rezignirano konstatuje:

"Drugi su, vidim, u povoljnijem položaju od mene. Oni koji dođu u Vojvodinu odmah dobiju šansu, a ja i dalje sjedim i čekam. Gubim vrijeme i sve manje vjerujem da će se nešto promjeniti. Vrijeme prolazi...Kad ću da igram ako ne u ovim godinama!? Sjedenjem na klupi ili sa rijetkih desetak minuta provedenih na terenu ne mogu da postignem ništa. Osjećam da nazadujem".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC