• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije prebijene, osmorica povrijeđenih

Najmanje osam navijača Crvene zvezde povređeno je u Pragu uoči meča sa Slavijom u kvalifikacijama za LE, a zbog izgreda policija je privela 150.

 Delije prebijene, osmorica povrijeđenih  Izvor: MONDO

"Prevezli smo u bolnice osam ljudi sa lakšim povredama. Svi su stranci, nismo morali da se pobrinemo ni za jednog policajca", rekla je novinarima portparol praške Hitne pomoći Jiržina Ernestova.

Prema tvrdnjama portparolke praške policije Andree Zulove, policija je intervenisala protiv navijača Zvezde zato što su oni "napali nekoliko turista", koji su pozvali u pomoć organe reda.

"Navijači su, međutim, policiju napali", opisala je ona početak tuče.

Delije su u tuči koristile sve što im je palo pod ruku - konzerve, flaše, stolice i stolovi obližnjeg restorana, a policija je potom upotrebila suzavac.

U tuči je demolirana bašta jednog od restorana na Vaclavskom trgu i polomljeni izlozi, javili su češki mediji.

Video snimak incidenata u Pragu pogledajte na našem web portalu www.mtsmondo.com

Uz tih 150 privedenih uoči utakmice, policija je iz Češke proterala još njih 44 navijača, kojisu optuženi za krađu na benzinskim pumpama. Neki od protjeranih navijača nisu imali ispravno zdravstveno osiguranje, a za trojicu se ni ne zna kako su ušli u šengenski prostor pošto nisu imali važeće vize.

Problema je bilo i u studentskom domu na Strahovu gdje je prenoćila najveća grupa od 400 navijača, pošto se uprava doma požalila medijima da gosti iz Srbije nisu htjeli da plate prenoćište a u pomoć je zato morala da pozove i policiju.

Da se i u Češkoj, isto kao u Srbiji, plaća piće popijeno u restoranu policija je opominjala i jednu grupicu navijača popodne na Staromnjestskom trgu, javili su češki mediji.

Jedan od Zvezdinih delija "proslavio" se po cijeloj Češkoj pošto je u direktnom prenosu sa Staromjestskog trga televizije dnevnika "Mlada fronta Dnes" pokazao Česima golu zadnjicu uz uzdignut srednji prst.

Češki mediji primjećuju da su Delije, sve do ovog incidenta, bili mirni "kao jaganjci" i nisu pravili probleme, za razliku od navijača zagrebačkog Dinama koji su prošle jeseni divljali po centru Praga, zabavljali se gađajući prolaznike kamenicama, dizali ruke u nacistički pozdrav, a jednog turistu prebili tako da je završio u komi u bolnici.

Srpski navijači bili su popodne velika atrakcija za strane turiste koji su se raspitivali šta to pjevaju i kakva manifestacija se to u srcu Praga odigrava.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC