• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Zvezda zalutala u Pragu!

Prvak Češke na svom stadionu je bio prejak za trećeplasirani tim Jelen Superlige. U prvom meču posljednjeg pretkola Lige Evrope - 3:0 (1:0).

 LE: Zvezda zalutala u Pragu! Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović ima sedam dana da smisli rješenje "domaćeg zadatka", koji mu je zadala praška Slavija.

Prvak Češke na svom stadionu je bio prejak za trećeplasirani tim Jelen Superlige. U prvom meču posljednjeg pretkola Lige Evrope - 3:0 (1:0).

Zvezda će, dakle, 27. avgusta na Marakani morati da postigne najmanje tri gola kako bi izborila produžetke. Repriza revanša protiv Dinama iz Tbilisija - kada je bilo 5:2 - neće biti dovoljna.

Pižon je pokušao da odoli Slaviji sa ekipom punom defanzivaca, uključujući debitante Milana Vilotića i Nenada Srećkovića, kao i Vujadina Savića, koji je prethodno samo jednom "omirisao barut" evropskih utakmica.

Jedan napadač, tri štopera, tri zadnja vezna i nijedan kreativan fudbaler sredine terena u startnih 11, Brazilac Kadu - ni na klupi za rezerve.

Ipak, po događajima na terenu u prvih nekoliko minuta, ispalo je da Zvezdina postava nije toliko defanzivna.

Mladi Srećković pravio je dar-mar po lijevoj strani, već u drugom minutu je dobro centrirao Dejanu Lekiću, koji je uhvatio odličan volej udarac, ali je bio suviše iskosa i uspio je da pogodi samo spoljni dio mreže.

Nije prošlo ni 60 sekundi, a Savio je poslije Bogdanovićevog kornera tukao glavom iznad prečke.

Međutim, domaćin je brzo konsolidovao svoju odbranu i u sedmom minutu mogao da povede. Duga lopta sa centra terena na oko 15 metara je "pronašla" centarfora Adama Hloušeka, njegov volej bio je silovit, ali je Bojan Pavlović imao sreću da je tukao pravo u njega!

Slavija je nastavila sa napadima, imala je mnogo više loptu u nogama, samo što nije uspjevala da probije bedem crveno-bijelih. Centrirane lopte uglavnom su bile lak plijen za Pavlovića.

Ali bilo je očigledno da Zvezda ne radi ništa u fazi napada i da domaći fudbaleri nesmetano mogu da se koncentrišu na organizaciju igre, u čemu su se isticali Jaroslav Černi i Tunižanin Belaid.

Đorđe Tutorić je u 28. minutu otklonio opasnost ispred Hloušeka u posljednjem trenutku, međutim, šest minuta kasnije je bio jedan od glavnih krivaca za vođstvo Slavije.

Iskusni štoper našao se na poziciji uz desnu aut-liniju, gdje je Hloušek lako iskoristio prednost u brzini. Tutorić je "ispao" kod duplog pasa, Hloušek centrirao tačno na peterac, gdje je Zdenjek Šenkerik (pored Vilotića i na gol-liniji skamenjenog Pavlovića) bez problema glavom pogodio mrežu - 1:0.

Zvezda je konačno mogla da učini nešto više u 44. minutu, kada je Lekić ukrao loptu na 25 metara od gola, a Nikola Lazetić pokušao da centrira.

Blokirao ga je jedan defanzivac Slavije i teško je reći da li je to učinio rukom ili grudima, pa samim tim i da li je srpski klub tom prilikom oštećen.

Izmjene bez efekta

Vladimiru Petroviću je bilo jasno da sa početnom postavom neće moći da ispuni cilj na gostovanju u Pragu, pa je na poluvremenu povukao Srećkovića (lijevi spoljni) i ubacio napadača Slavka Perovića.

To je doprinijelo da se težište igre malo pomjeri od Zvezdinog gola, ali nije rezultiralo stvaranjem prave prilike za izjednačenje.

I dalje su napadi češke ekipe bili opasniji, dok crveno-bijeli jednostavno nisu imali igrača na sredini terena, sposobnog da uputi nešto što se zove dobar pas. Kako se to radi, pokazali su fudbaleri Slavije u 65. minutu.

Lopta je poslije brze i precizne akcije, došla do Suhija na desnom krilu, njegov centaršut prošao je kroz ceo šesnaesterac i na petercu došao do Tutorića.

Umjesto da odmah izbaci loptu daleko u polje, ovaj je oklijevao, Hloušek ga je pritisnuo sa leđa, da bi Tutorić u padu dodao Šenkeriku kao "na tacni". Njemu, naravno, nije bilo teško da sa sedam-osam metara postigne svoj drugi pogodak - 2:0 za Slaviju!

Treći pogodak pao je poslije jedne od brojnih polukontri, koje je Slavija izvela u tom dijelu utakmice.

Černi je pretrčao Vujadina Savića i oštro tukao sa 16 metara iskosa, Pavlović je samo odbio loptu do Vlčeka, koji iz takve situacije nije mogao da promaši čak i da je hteo - 3:0. Bila je to svojevrsna repriza prvog gola koji su crveno-bijeli primili od Dinama u Tbilisiju.

Ali konačan rezultat je za jedan gol lošiji, a samim tim je teži posao koji Zvezda mora da odradi u revanš susretu, želi li da doživi "evropsku jesen".

Da ukupna slika oko gostovanja u Pragu bude još gora, doprinijela su hapšenja Delija na putu do Praga, a onda i tuča sa policijom na gradskim ulicama, dva sata prije početka utakmice.

Agencijski izvještaji kažu da je povređeno osam navijača Crvene zvezde, a oko 150 uhapšeno!

PRAG. STADION: Eden. GLEDALACA: oko 6.000.

SUDIJA: Paul Alerts (Belgija). ŽUTI KARTONI: Šenkerik - Ninkov.

1:0 - Šenkerik 34'
2:0 - Šenkerik 65'
3:0 - Vlček 81'

SLAVIJA: Hanuš, Vomačka, Čelustka (od 62. minuta Krajčik), Suhi, Hubaček - Volešak, Ragued, Belaid, Černi - Šenkerik (od 72. Vlček), Hloušek (od 89. Janda).

CRVENA ZVEZDA: Pavlović - Ninkov, Tutorić, Savić, Vilotić, Srećković (od 46. minuta Perović) - Isah (od 70. Ignjatijević), Savio, Bogdanović (od 90+2. Nikolić), Lazetić - Lekić.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC