• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni navijači Zvezde do podne na slobodi

Češka policija u manjim grupama počela je da pušta privedene navijače Crvene zvezde.

 Uhapšeni navijači Zvezde do podne na slobodi  Izvor: MONDO

Navijači  su pritvoreni u Pragu zbog tuče sa policajcima i pravljenja nereda u centru grada uoči meča sa Slavijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u češkoj prestonici.

Iz ambasade Srbije u Češkoj saopšteno je da policija u Pragu pušta u grupama od 10 do 15 navijača, nakon što od njih uzima izjave u policijskim stanicama i da je predstavnicima ambasade obećano da će do podne svi biti slobodni.

Dio navijača Zvezde, koji je ranije pušten, nalazi se kod stadiona Slavija, i u autobusima čeka puštanje preostalih pristalica, nakon čega će krenuti u Srbiju.

Češka policija privela je 60 navijača Crvene zvezde, dok su ostale pristalice tog kluba odbijale da napuste Prag dok svi navijači, koji su uhapšeni zbog ranijih izgreda u češkoj prestonici, ne budu pušteni na slobodu.

Predstavnici uprave kluba ranije su izjavili da im nije poznato po kom osnovu je 60 navijača zadržano u pritvoru, iako ih je u četvrtak popodne, uoči utakmice sa praškom Slavijom, privedeno oko 150.

Predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić i generalni sekretar Andrija Kleut posredovali su u pregovorima sa policijom da riješe problem.

"Četiri navijača su pod sumnjom da su napali službeno lice, jedan zbog šaranja sprejom, a 12 njih zbog izgreda", izjavila je novinarima u petak portparolka praške policije Andrea Zoulova.

Ostali pritvoreni odgovaraće samo za sitne prekršaje, ali navijači Crvene zvezde koji su protestovali da češka policija krši njihova prava, ne žele da odu od stadiona dok policija ne pusti njihove drugove.

Na utakmicu sa praškom Slavijom doputovalo je, prema procjeni češke policije, oko 800 Zvezdinih navijača.

Policija je uoči utakmice protjerala 44 navijača iz Češke zbog sitnih krađa i huliganstva na usputnim benzinskim pumpama, a na sam dan meča, zbog izgreda u centru Praga i sukoba sa policijom, privela još 150.

Slavija je u Pragu pobijedila Crvenu zvezdu sa 3:0, a revanš će se igrati u Beogradu 27. avgusta.

Prije revanš meča crveno-bijeli, koji se ne nalaze u sjajnoj finansijskoj situaciji, moraće da sumiraju koliko ih koštaju ispadi navijača na gostovanjima.

Zvezda je za poslednjih deset godina zbog ispada svojih pristalica u kasu UEFA platila 485.000 evra, ali se čini da je to mali "udarac po džepu" naspram poljuljanog imidža kluba zbog neslavne epizode Delija u Pragu.

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC