• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković doveo Partizan na "plus pet"

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Radnički 1923 2:1 u 21. kolu Superlige i ponovo pobegao na pristojnu udaljenost od Crvene zvezde. Trijumf ohrabruje Grobare, efikasnost i igra i ne baš.

Debi iz snova za Zorana Milinkovića, novog trenera Partizana.

Nisu crno-beli protiv Radničkog iz Kragujevca pokazali veliki napredak u odnosu na period kada je trener bio Marko Nikolić, ali su pobeda protiv "crvenih đavola" i rezultat utakmice iz Novog Pazara vratili šampionsku atmosferu u Humsku.

Definitivno, Partizan od 21. kola ponovo lakše diše!

Upornost protiv "fenjeraša" i poraz Crvene zvezde u gradu na Jošancii, oslobodili su pleća fudbalera Partizana velikog tereta koji ih je poslednjih dana strahovito pritiskao, pogotovo posle jedva izvučenog remija na Banovom brdu i smene šefa stručnog štaba.

Duel lidera i poslednjeplasiranog tima na tabeli Superlige nije, kako se očekivalo, doneo igru mačke i miša. Naprotiv. Partizan jeste pobedio 2:1 (0:0), imao je inicijativu i posed lopte mnogo više, bolje prilike, ali je Radnički bio na korak od cilja.



Tim Neška Milovanovića organizovanom odbranom prilično je uštopovao navalu "parnog valjka", a kada je kragujevački bedem konačno probijen, usledio je novi šok za domaćina. Nedugo posle vodećeg gola Stefana Babovića u 64. minutu, Lazar Rosić je sve osim vremena vartio na početak.





Nervozu, koja se strahovito brzo vlačila u redove Partizana, jednim potezom, u 73, samo dva minuta posle izjednačenja, otklonio je kapiten crno-belih Saša Ilić.

Verovatno bi se opet smrklo nad Humskom da je sudija Milan Ilić u 87. minutu pokazao na belu tačku u kaznenom prostoru Partizana. Imao je osnova arbitar da dosudi najstrožu kaznu za Radnički, ali se pištaljka nije čula pošto je lopta pogodila u ruku Branka Ilića.

Partizan je pobedio i Zvezdi pobegao na "plus pet". Uvećanje razlike stiglo je u pravom momentu za crno-bele, jer u sledećem kolu "valjak" gostuje na Karaburmi, zatim dočekuje Mladost, a onda ide na megdan Crvenoj zvezdi.



TOK UTAKMICE

Milinković neće moći da računa na Andriju Živkovića. Mladi vezni fudbaler Partizana propustiće duel sa Kragujevčanima zbog žutih kartona. Ostali igrači spremno dočekuju meč 21. kola Superlige.

Jedina promena u timu Partizana je ta što će utakmicu početi mladi Ivan Šaponjić, dok je Nemanja Kojić na klupi.

PARTIZAN: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, Balažic, B. Ilić, Drinčić, Grbić (od 88' Marinković), S. Ilić, Ninković (od 61' Brašanac), Babović, Šaponjić (od 67' Kojić).

RADNIČKI 1923: Trifunović, Terzić, Miljuš Bojan, Rosić, Bonsu Godvin Osei, Vidović (od 88' Jović), Tiodorović (od 66' Vusljanin), Bubanja (od 80' Keljević), D. Miljuš, Milovanović, N. Kovačević.

Gotovo je!

88' - Nenad Marinković menja Petra Grbića. Na drugoj strani Jović ulazi umesto Vidovića.

87' - Sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana. Igrači Radničkog traže igranje rukom fudbalera crno-belih i čini se da su u pravu.

73' - GOOOOOL! Goleada na Topčiderskom brdu. Veliki kiks odbrane Radničkog i loš prijem Kojića, iskoristio je Saša Ilić, trećim golom u prvenstvu. Pokupio je obijenu loptu sa nekih 14-15 metara i "zakucao" je u mrežu.

71' - GOOOOOL! Prvi korner i odmah gol za Radnički! Lazar Rosić, centralni defanzivac "đavola" iskoristio je konfuziju u odbrani Partizana i postigao gol. Sve je na početku, ali ne i vreme za Partizan...

67' - Kojić ulazi umesto Šaponjića.

64' - GOOOOOL! Nova lepa akcija Partizana, a ova je završena pogotkom, drugim za Babovića u poslednja dva kola. Saša Ilić je odigrao za Babovića u prostor, bio je to pas na ivici ofsajda, vezni fudbaler je izbio sam ispred Trifunovića, predriblao ga i pogodio mrežu!

62' - Tek što je ušao u igru, Darko Brašanac je propustio idealnu priliku posle fenomenalnog pasa preko odbrane Stefana Babovića. Velika prilika i još veći promašaj.

61' - Partizan je imao još jednu akciju koja je završena lošim udarcem. Ovaj put pokušao je Babović. Ninković izlazi, a na terenu je Brašanac.

52' - Radnički je pokazao da ima ozbiljnu kontru. Tiodorović je sjajno vukao loptu skoro 60 metara, odigrao za Miljuša, ali nije bilo promene rezultata.

48' - Šaponjić na početku drugog dela ima novu priliku. Ostaje 0:0! Partizan je već na deset kornera.

Partizan dominira terenom, imao je i nekoliko vrlo ozbiljnih situacija ispred gola protivnika, ali je mreža Radničkog iz Kragujevca ostala netaknuta. O dominaciji "parnog valjka" u Humskoj govori i podatak da je domaćin u prvom delu izveo osam kornera. Sudija je nešto ranije svirao kraj poluvremena što je kod fudbalera Partizana izazvalo određeno nezadovoljstvo.

43' - Nova šansa za Partizan posle OSMOG kornera u prvom poluvremenu. Gregor Balažic se ne snalazi najbolje na drugoj stativi.

42' - Na povratnu loptu Ninković sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola. Bio je sam.

31' - Š
aponjić je imao "jedan na jedan" sa Trifunovićem, ali je  golman Radničkog skunuo zicer  mladom napadaču i sačuvao mrežu "đavola".

20'- Napadi Partizana sve svu jači i opasniji!

7' - Šaponjić se lepo okrenuo na levoj strani, centrirao, ali Grbić nije uspeo da dovede Partizan do prednosti.

- Onog trenutka kada je sudija Milan Ilić dao znak da utakmica može da počne, igrači Radničkog, svi do jednog, kao i članovi stručnog štaba posedali su na zemlju kao protes zbog izuzetno teške finansijske situacije u klubu i ne plaćenih zarada. Posle jednog minuta meč je nastavljen, a igrači Radničkog dobili su aplauz publike.

- Vrlo slaba poseta u Humskoj!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC