• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Nećemo da rušimo sve za 15 dana

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić tvrdi da Jokanović ostaje trener. Nema nesloge u upravi, svi znamo šta znače Partizanov dres i grb.

 Tomić: Nećemo da rušimo sve za 15 dana  Izvor: MONDO

Navijači Partizana su poslije remija sa Žilinom (1:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope jasno rekli svoj sud, zvižducima i skandiranjem: "Jokane, odlazi".

Ali, sportski direktor crno-bijelih Ivan Tomić, koji se prvi put obratio novinarima poslije dolaska sa odmora, rekao je da će Jokanović ostati na svom poslu.

"Jokanović, za sada, ostaje trener i tu nema nikakve promjene. Imamo i dalje mogućnost da igramo u Evropi i stalno se priča kako je Liga Evrope utješno takmičenje, utješna nagrada, a drugi klubovi kažu da je za njih podvig da uđu u tu ligu. Mi smo do ove mogućnosti došli radom u prethodne dvije godine i zbog toga smo ponosni. Zato, nećemo dozvoliti da se za 15 dana uruši sve ono što smo radili dvije godine", rekao je Tomić.

On je dodao da će Partizan odoljeti i "medijskoj hajci i bombastičnim naslovima" u štampi.

"Svi mi koji smo igrali u klubu, govorim u svoje ime, ime Bate Mirkovića, Jokana i Gordana Petrića, nama je Partizan dao više nego mi njemu. Mi imamo odgovornost prema klubu i sigurno je da radimo u interesu kluba i da smo za dvije ipo godine uspjeli da ga izdignemo na viši nivo. Svi smo svjesni značaja i težine Partizanovog dresa i grba", poručuje direktor Partizana.

To što su navijači nedvosmisleno rekli šta misle o radu Jokanovića, Tomić ne želi da komentariše.

"Navijači imaju svoj stav koji može da bude i emotivan. Mi, kao klub, imamo svoje mišljenje i svoj stav iza koga stojimo i kako da prebrodimo ovu krizu", dodao je Tomić.

Za ostavku Bate Mirkovića na mjesto potpredsjednika kluba, Tomić je rekao da je to "najavljeno u medijima".

"Bata nije najavio ostavku, već se to dogodilo u medijima i to na dan utakmice. Činjenica je da članak o Bati nema veze sa životom, atmosferom u klubu i o tome je apsurdno pričati. Bata i ja smo prijatelji, ali ne bih da pričam u njegovo ime. O Bati svi sve znamo i kakav je karakter, zna se šta je dao Partizanu i koliko je pošten", rekao je Tomić.

Direktor negira da postoje dvije "struje" u upravi Partizana i ističe da se svi zajedno raduju kada se osvoji "dupla kruna", ali i da svi snose odgovornost kada ide loše.

Tomiću se, međutim, nisu dopale neke izjave drugih predstavnika Partizana (generalni sekretar Darko Grubor), koji je nedavno rekao da klub ne može da živi samo od uspjeha na domaćoj sceni.

"Ako je naše prvenstvo spalo na te grane da je nebitno i da je nebitno da li će Partizan da uzme titulu ili ne, ja se sa time ne slažem. Sa finansijskog aspekta domaće prvenstvo nije isplativo, ali prije nego što smo mi došli, Partizan nije osvojio titulu i bio je u problemima. A zašto? Pa zato što nije uzeo titulu! Tada sam bio igrač i to vrlo dobro znam. Ako uđemo u situaciju da se dupla kruna podrazumjeva, kao da je to ništa, onda ne znam zašto više da se igra domaće prvenstvo!?", pita se Tomić.

"Mi živimo o Srbiji, tu igramo i šta sad da radimo? Ne možemo da istupimo iz ovog takmičenja. Nije Partizan u posljednjih deset godina uzeo deset duplh kruna, već je uzeo dvije i to dvije godine zaredom i to je najveći uspjeh kluba na tom niovu u istoriji. Ne slažem se kako je to normalno", nastavio je sportski direktor crno-bijelih.

Tomić ne bježi od sopstvene odgovornosti, ali upoređujući ekipe Apoela i Partizana zaključio je da Kiprani imaju daleko iskusniji tim i da ukupno gledano imaju 40,50 godina više od crno-bijelih.

Ne želeći da ulazi u analize pojedinih igrača, Tomić je rekao da je Partizan prinuđen da forsira mlade igrače i nije se složio sa novinarskom konstatacijom da je pozicija desnog beka problematična.

"Normalno, ima igrača sa kojima nismo zadovoljni, ali mediji su ti koji imaju potrebu da potenciraju neke stvari, da poremete jednog igrača. Pazite, pričamo o djeci, a ne o ovim iskusnijim igračima", rekao je Tomić.

Upitan da li ima zamjerke na račun Jokanovića, Tomić je odgovorio da ima situacija kada klub nije zadovoljan kada se ne ostvare planovi. Ali, nastavio je, svi prave greške, i stručni štab i svaki igrač.

"Bilo je grešaka, da ih nije bilo prošli bismo dalje. Bilo je grešaka, kao i u pojedinim izjavama, ali trudićemo se da to svedemo na što manju mjeru", rekao je Tomić.

I dalje je aktuelna prodaja Ivana Obradovića, ali Tomić priznaje da Partizana sada ne može da dobije cijenu koju je za njega odredio.

"Njegov odlazak nema veze sa ostankom ili eliminacijom iz Evrope. Mi se finansiramo od prodaje igrača. Ako ga ne prodamo imaćemo problem u funkcionisanju kluba i prinuđeni smo da to učinimo", rekao je Tomić.

On je rekao i da će biti ispitana odgovornost onih koji su pustili navijače u miks zonu, jer im tamo nije mjesto.

A šta ako Partizan ispadne od Žiline?

"Možda se vama gostovanje u Ivanjici ne čini bitnim, ali nama itekako jeste. Prvo o Javoru, pa tek onda o revanšu", odgovorio je Tomić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC