• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibrina genijalnost dala, Ibrin temperament uzeo?

Autor mondo.rs

Posle dve titule sa Pari Sen Žermenom u dve sezone, da li je došao trenutak kada je Ibrahimović uzeo trofej svom klubu?

“Ovra prokleta zemlja ne zaslužuje Pari Sen Žermen”.

Iako se izvinio zbog ove izjave date posle poraza šampiona od Bordoa (3:2) prošlog meseca, Zlatan Ibrahimović nije izbegao oštru kaznu i suspenziju od četiri utakmice u jeku borbe za šampionsku titulu sa Olimpikom iz Liona, a donekle i Marsejom i Monakom.

Dakle, PSŽ će u četiri od sedam preostalih “finala sezone” biti bez najboljeg napadača i strelca ekipe, igrača koji pravi razliku na terenu kada god obuče kopačke na noge, ali i koji ima nezgodnu narav, koja je ovog puta možda došla na naplatu.

Jer...

“Sveci” će bez Ibre igrati u Nici, protiv Lila i Meca kod kuće i Nanta u gostima. Nica i Nant važe za veoma tvrde i nezgodne domaćine. Prvi su na 16 utakmica na svom terenu ove sezone primili 19 golova, a drugi još manje – 14.

Lil ima četvrtu najbolju odbranu u ligi...

A, ekipa Lorana Blana ove sezone devet puta, što zbog povreda, što zbog kartona, igrala je u Ligi 1 bez Ibrahimovića i dobila samo četiri utakmice! Šveđanin je postigao 17 golova na 22 meča, uz četiri asistencije.

PSŽ je prvi na tabeli sa 62 boda, Lion ima 61, Marsej 57, a Monako 55.

Na ruku braniocima titule, koji će najboljeg među sobom videti na terenu tek 9. maja protiv Gengana (posle sledi još gostovanje Monpeljeu, i finale sezone sa Rijemom) ide i loša forma Liona u poslednje vreme. Na sedam uzastopnih pobeda tima sa “Žerlana” zimus, nadovezao se niz od svega tri pobede u devet kola, uz dva poraza, zbog čega je PSŽ i povratio vođstvo na tabeli.

Ali, isto tako, Lion ima lakši raspored od Parižana do kraja, a u naredna dva kola dočekuje Bastiju i Sent Etjen, pre gostovanja Rijemu i meča sa Evijanom kod kuće. Do kraja, Lion će potom igrati još sa Kaenom, Bordoom i Renom.

Pari Sen Žermen sledeće nedelje dočekuje Barselonu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona takođe bez Ibrahimovića koji je u revanšu prethodne runde, protiv Čelsija, dobio crveni karton.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC