• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Prag treba zaboraviti

Trener Zvezde brani taktiku koju je postavio u Pragu i poručuje da bi opet igrao isto. Smeta mu izjava Vladana Lukića.

 Pižon: Prag treba zaboraviti Izvor: MONDO

Iskupljenje je riječ koja provejava na stadionu Crvene zvezde uoči nedjeljnog derbija u 2. kolu Superlige protiv Rada, a poslije vrlo lošeg izdanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv praške Slavije (0:3).

"Prag moramo da zaboravimo, to sam rekao igračima. Nema prevelike žalosti poslije poraza, ali ni razloga za veliko radovanje kad se pobijedi. U sportu je tako, dolazi sljedeća utakmica, a nas očekuje vrlo ozbiljna protiv uvijek motivisanog Rada", rekao je na konferenciji za novinare trener Zvezde Vladimir Petrović-Pižon uoči meča sa Radom.

Pižon najavljuje ofanzivnu igru protiv Rada, ali bez zalijetanja i srljanja.

Iako je konferencija za novinare sazvana zbog utakmice sa Radom, neizbježna tema u Ljutice Bogdana je i dalje ubjedljiv poraz od praške Slavije i ocjene mnogih, uključujući predsjednika Zvezde Vladimira Lukića da su crveno-bijeli igrali previše defanzivno.

Pižonu se nije dopala opservacija predsjednika, ocijenivši da je Lukić "više govorio kao navijač, a ne predsjednik".

"To je njegovo mišljenje, ja mislim da smo igrali ofanzivno. Vezni red je samo trebalo da igra agresivnije kao u prvih 30 minuta. Poslije primljenog gola uslijedio je šok, a da ne kažem poslije drugog gola", rekao je Petrović.

On je obrazložio da Brazilac Kadu nije igrao u Pragu, jer su mu bili potrebni "čvršći igrači, koji mogu da trče". Kadu će, dodao je, biti u konkurenciji za meč sa Radom, a jedino je Isah pod znakom pitanja.

Trener Zvezde branio je svoju taktiku i postavku igre u Pragu, tačnije pokušao je da je brani upoređujući je sa formacijom srpske reprezentacije na utakmici protiv Južne Afrike u Pretoriji (3:1).

"Nikola Žigić je bio jedini napadač, kao nama Lekić, a ko su bila krila? Igrali smo sa tri centarhalfa, u formaciji 3-4-3, da pritisnemo protivnika i onemogućimo što smo uspjeli u prvih 30 minuta, kao i na početku drugog poluvremena. Nismo igrali povučeno, nego normalno kao što svi igraju kada gostuju, a ne slobodno kao kod kuće", rekao je Petrović.

On je istakao da Zvezda nije išla u Prag da se brani. Naprotiv, željela je, kako je naglasio, da stavi do znanja Česima da nije došla da igra defanzivno.

Ipak, dodao je i ovo: "Ne upoređujte igru kod kuće i na strani. Nismo mi ni Arsenal, ni Real, pa da u Češkoj držimo nekome predavanje".

Pižon je rekao i da bi ponovo postavio istu igru, ali da bi promijenio neke igrače, možda bi i Slavko Perović dobio šansu od početka...

Za očekivati je da će protiv Rada neki igrači osjetiti trenerovo nezadovoljstvo i možda ih neće biti u timu. To se pijre svega odnosi na golmana Bojana Pavlovića, možda i Đorđa Tutorića, koji je gavni krivac za drugi gol Slavije.

"Neću o pojedincima. Pavlović će vidjeti šta mislim, a vidjećete i vi", rekao je Petrović.

Perović: Prijetnje Radovaca - dokaz da nas se plaše

Rad u komšiluk ide sa namjerom da osvoji povoljan rezultat, a trener Marko Nikolić kaže da njegov tim ima kvalitet za to.

"U svaku utakmicu ulazimo sa željom da uživamo u igri koja će nam, kroz takav pristup, donijeti i rezultat. Jasno odvajam nastupe Crvene zvezde na domaćoj i evropskoj sceni, ali vjerujući u sopstveni potencijal, smatram da možemo u nedjelju da ostvarimo rezultat koji priželjkujemo", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na Banjici.

Rad će protiv Zvezde igrati sa pojačanjem u napadu Bratislavom Ristićem.

Na optimizam "građevinara" reagovao je napadač Zvezde Slavko Perović, koji je uzvratio rivalu: "Pokazaćemo im šta mislimo na terenu na njihove prijetnje. To znači da nas se podsvjesno plaše. Mnogo puta prije sezone smo rekli da nam je šampionat najvažniji i da tu ne smije biti kikseva".

Meč 2. kola Jelen Superlige Crvena zvezda - Rad igra se u nedjelju od 19.30.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC