• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Kakva kazna!? Sve je bilo OK!

Fudbalski klub Partizan oštro je demantovao napise da je bilo propusta u organizaciji meča sa slovačkom Žilinom.

 PARTIZAN: Kakva kazna!? Sve je bilo OK! Izvor: MONDO

Crno-bijeli su osudili i medije da imaju zlu namjeru i da prizivaju kaznu UEFA.

"Očigledno je pokrenuta medijska kampanja koja za cilj ima stvaranje paralele između događaja u Češkoj prije i za vrijeme utakmice Slavija - Crvena zvezda i navodnih događaja na utakmici Partizan - Žilina. Sa događajima u Češkoj nismo upoznati, niti je naše da ih komentarišemo, ali vjerujemo saopštenju naše ambasade u Pragu i Crvenoj zvezdi i nadamo se da su natpisi po kojima Zvezdi prijeti izbacivanje iz evropskih kupova dio senzacionalizma koji je, nažalost, u pojedinim medijima postao dominantan stil", navodi se u saopštenju Partizana.

Crno-bijeli ističu da je delegat UEFA konstatovao da je organizacija utakmice Partizan - Žilina bila izvanredna i da je ponašanje navijača bilo dobro, u skladu sa pravilima, što je, navodi klub iz Humske, bio slučaj na svim evropskim utakmicama Partizana u posljednjih godinu dana.

"Zabilježen je samo jedan manji incident - preskakanje ograde od strane jednog navijača sa istočne tribine", dodaje se u saopštenju.

Partizan, takođe, kategorički demantuje da su se dogodili bilo kakvi incidenti poslije utakmice.

"Kada su u pitanju navodni događaji poslije utakmice želimo da podvučemo da nije bilo ulaska navijača u autobus sa igračima, nije bilo odlaska navijača u Sportski centar Partizan-Teleoptik i nije bilo ulaska navijača u klupske postorije i kancelarije. Nije nam poznat izvor tih laži, ali njihovo organizovano plasiranje u javnosti možemo da tumačimo samo kao namjerni pokušaj unošenja nemira u klub", poručuju crno-bijeli.

Uprava srpskog šampiona smatra da su takve informacije, "koje se ne provjeravaju kod nadležnih u klubu", želja za medijskim senzacionalizmom, a takav pristup medija se tumači kao "zla namjera".

"Ne možemo da opravdamo potrebu za senzacionalizmom i izmišljanjem vijesti. Ali, prizivanje kazni za srpske klubove od strane srpske medijske scene je nešto mnogo gore - prvoklasni skandal i odsustvo minimuma ne samo profesionalne stručnosti i etike nego i svijesti o interesima srpskog fudbala i sporta. Naravno, svjesni smo da na fudbalskim utakmicama u Srbiji još uvijek ima incidenata i nepropisnih događaja i da ponašanje navijača u određenim situacijama zaslužuje osudu, ali senzacionalizmom i lažima se te pojave neće iskorjeniti, već, naprotiv, umnožiti", zaključuje se u saopštenju Partizana.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC