• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Majnc za istoriju, Bajern u kanalu

Majnc prvi put u istoriji savladao Bavarce, koji još nemaju pobjedu - 2:1. Bajer nemilosrdan u Frajburgu - 5:0.

 BUNDES: Majnc za istoriju, Bajern u kanalu Izvor: MONDO

Bajern nema pobjedu ni poslije trećeg kola Bundeslige. "Vječiti" favorit za osvajanje titule prvaka Njemačke je poslije dva remija poražen u Majncu. Domaćin je prvi put u istoriji savladao Bavarce - 2:1 (2:0).

Tim Luja Van Gala djelovao je kao raštimovani orkestar u prvom poluvremenu i zasluženo je na odmor otišao sa "minusom" od dva gola. Dovoljno je reći da je holandski trener izvršio dve izmjene za 38 minuta. Miler je zamijenio Altintopa, a Olić Pranjića.

Djelovalo je da Bajern kontroliše igru, ali je domaćin bio konkretan.

Ivanšic je u 25. minutu "zategao" sa ivice šesnaesterca iskosa sa lijeve strane, a lopta je prešla ispod ruke golmana Rensiga i odsjela u mreži.

Četiri minuta kasnije Bans je "makazicama" pogodio prečku, a onda je u 34. još dva puta bio u prilici, ali je oba puta glavom šutirao neprecizno. Zato je u 37. minutu bio precizan.

Iskoristio je ko zna koju nesmotrenost gostujuće odbrane i sa sedam-osam metara glavom poslao loptu u gol - 2:0.

Bajern je prvi put ozbiljno zaprijetio tek u 43. minutu, ali je golman Miler bio na visini zadatka.

Bavarci su prepolovili prednost domaćina u 47. minutu i to autogolom Noveskog. Ofanziva Bajerna je nastavljena, pa se u 51. minutu još jednom zatresla mreža Milera, ali je dosuđen ofsajd Ivice Olića. Hrvat je u 68. uzdrmao i stativu.

Međutim, fudbaleri Majnca su imali i snage i znanja da odole atacima favorizovanog Bajerna i uknjiže prvu "trojku" u sezoni.

Bajer iz Leverkuzena je bio nemilosrdan u Frajburgu. Pobijedio je čak 5:0 i tako nastavio tradiciju. Frajburg je dobio Bajer samo jednom u posljednjih osam mečeva kod kuće.

Najzaslužniji za to što se tim iz Leverkuzena izjednačio sa Šalkeom na vrhu tabele, makar do nedjelje kada se sastaju Volfsburg i Hamburger, bili su dvostruki strijelci, Barneta i Derdjuk, ali i Kisling koji je načeo domaćina.

Borusija, za koju je igrao Neven Subotić, i Štutgart su remizirali prvi put poslije šest međusobnih utakmica bez nerešenog ishoda. Domaćin je u Dortmundu želio pobjedu kako bi se iskupio za dve katastrofe u minulih nedjelju dana kada je poražen u Hamburgu (1:4), a zatim i u prijateljskom meču od Real Madrida (0:5).

Ipak, prednost "milionera" koju im je donio Valdez anulirao je Nidermajer za konačnih 1:1.

Šok terapija u Hanoveru je dala rezultat. Smijenjen je trener Diter Heking, a ekipa je zabilježila pobjedu u Nirnbergu golovima Štajnera - 2:0.

Keln i Ajntraht su odigrali bez golova, što im je peti uzastopni remi u međusobnim duelima. "Jarčevi" su tako upisali prvi bod u sezoni iako su imali dobru priliku da dođu do pobjede, jer su gosti iz Frankfurta od 54. minuta igrali bez isključenog Oksa.

Bundesliga, treće kolo:

Borusija Dortmund – Štutgart 1:1
/Valdez 27 - Nidermajer 47/

Keln – Ajntraht 0:0

Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:5
/Kisling 35, Barneta 47, 75, Derdjuk 69, 84/

Majnc – Bajern 2:1
/Ivanšic 25, Bans 38 - Noveski 47a/

Nirnberg – Hanover 0:2
/Štajner 15, 86/

Nedelja, 15:30

Bohum – Herta

Nedelja 17:30

Volfsburg – Hamburger
Verder – Borusija Menhengladbah

Petak

Hofenhajm - Šalke 0:0

TABELA: Bajer 7, Šalke 7, Volfsburg /-1/ 6, Majnc 5, Ajntraht 5, Hamburger /-1/ 4, Borusija M. /-1/ 4, Štutgart 4, Hanover 4, Borusija D. 4, Herta /-1/ 3, Bajern 2, Hofenhajm 2, Verder /-1/ 1, Frajburg 1, Bohum /-1/ 1, Nirnberg 1, Keln 1.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC