• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: U biznisu samo polako!

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbalski as za "Informer" objašnjava kako je (p)ostao uspešan i po završetku karijere na zelenom pravougaoniku.

 Krstajić: U biznisu samo polako! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Bez obzira na to koliko su odigrali finala i važnih mečeva, vrhunski sportisti se suočavaju sa ništa manjim izazovom kada prestanu profesionalno da se bave sportom i nađu se pred dilemom šta uraditi sa zarađenim milionima?

Malo ko je uštedeo toliko novca, da sa par pogrešnih poteza i uz nastavak života na "visokoj nozi", ne može da se nađe u problemu.

Istraživanjem kako su prošli srpski asovi u raznim sportskim granama bavio se "Informer" u svom uskršnjem broju, a mi izdvajamo primer Mladena Krstajića, koji je posle Partizana dugo igrao u Nemačkoj i tamo, očigledno, dobro naučio neke životne lekcije.

"Već 15 godina se bavim voćarstvom i proizvodnjom rakije. Imam svoj brend izuzetno kvalitetne, domaće rakije 'Hubert 1924', koju izvozim po Evropi", kaže Krstajić.

On se opredelio za posao sa manjom stopom profita, ali zato prilično siguran.

"Mislim da sportisti mogu da budu uspešni u biznisu, ali moraju da se paze, jer će lako propasti ako budu želeli 'preko noći' da zarade nove milione. Ni ja nisam odmah kupio 3.000 hektara, nego hektar po hektar, a tako i danas kupujem. I naravno, u posao se ulazi samo sa jednim delom novca, koji ste spremni da eventualno izgubite".

Krstajić je dodao da je na vrhuncu karijere, kao član Verdera i Šalkea, odvajao sa strane i do 60 odsto prihoda, kako bi posle, kao "civil", nastavio da živi na istom nivou.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC