• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija Parme, ali i obraz "Dame"!

Autor mondo.rs

U duelu prvog i poslednjeg kluba na tabeli Serije A pobedio "fenjeraš". Parma iznenadila oslabljenu "Staru damu" na Tardiniju.

Dok se igra šansa postoji!

Vođeni ovom devizom fudbaleri Parme napravili su ne samo senzaciju 30. kola, već i čitave sezone u Seriji A. Na stadionu Enio Tardini, gde se poslednjih meseci razmišljalo više o pukom preživljavanju kluba, a mnogo manje o fudbalu, Parma je uspela da pobedi neprikosnoveni Juventus - 1:0 (0:0).

"Stara dama" je tek drugi put ove sezone poražena napustila teren. Posle sedam vezanih pobeda, bez primljenog gola, u svim takmičenjima!

Prvi su je na kolena bacili fudbaleri Đenove pred kraj oktobra prošle godine i sada tim koji se nalazi prikovan za dno tabele, odnosno 18-godišnji Hoze Maruri, strelac jedinog gola u 60. minutu.

Po viđenom duel Parme i Juventusa nikako nije izgledao kada je reč o meču koji u takmičarskom smislu malo toga može da reši, a još manje kao da je duel ubedljivog lidera i "fenjeraš".

Poraz na "bjanko-nere" neće ostaviti maltene nikakav trag, dok žuto-plavima tri boda za nijansu uvećavaju nadu da mogu nekako do sigurne luke i pozicije broj 17, gde se nalazi Atalanta sa čak deset bodova više.

Ali, poslednje partije ekipe koju sa klupe vodi Roberto Donadoni pokazuju da Parma i te kako ume da igra vrhunski fudbal, do te mere da pobedi i Juventus. Sve je krenulo od meča sa Interom (0:0) pre sedam dana, nastavilo se trijumfima protiv Udinezea i torinskog velikana.

Ni činjenica da je Juventus na "Tardini" stigao oslabljen bez Karlosa Teveza, Pola Pogbe i Đanluiđija Bufona, a da su Alvaro Morata, Patris Evra i Leonardo Bonući ostali na klupi, ne umanjuje uspeh Parme.

Igrači kojima je Masimo Alegri pružio šansu igrali su kao da im od ove utakmice zavisi titula.

Trenutak odluke dogodio se tačno posle sat vremena od početrka meča.
Alžirac Isak Belfodil je napao odbranu Juventusa sa desnog boka, ali kada je došao do granične linije šesnaesterca uočio je slobonog Maurija na drugoj ivici, usledila je povratna lopta, a zatim i precizno plasiran šut iz prve pod prečku gola "bjanko-nera".

...
Izvor: YouTube


Sumnje u obraza "Stare dame" su se već pojavile, a internet forumi su preplavljeni komentarima navijča da je potez Alegrija da izvede "drugi tim" van svih okvira fer-pleja.

Bilo kako bilo, Juventus za duel sa Monakom u četvrtfinalu Lige šampiona ima odmornu ekipu (utorak, 20.45 - Torino), a Parma veliku satisfakciju da nastavi da se bori dok šansa postoji.

U drugom meču Đenova je golovima Nianga u 52. i Falukve u 58. minutu pobedila Kaljari.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC