• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Partizan ubedljiv: Kontre za "plus pet"!

Autor mondo.rs

Pobeda lidera na Vračaru nad OFK Beogradom, 3:1!

 Novi Partizan ubedljiv: Kontre za "plus pet"! Izvor: MN PRESS

Partizanov praznični plan ostvaren je od početka u Jagodini do kraja na Vračaru!

Crno-beli rutinski su na stadionu Obilića savladali OFK Beograd, sačuvavši tako pet poena prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i posle 22. kola.

Brzim kontrama svojih najmlađih igrača, lider Superlige kažnjavao je propuste rivala, tresao mrežu i razjasnio da će 25. aprila doći na derbi u Ljutice Bogdana kao lider.

OFK BEOGRAD – PARTIZAN 1:3 (0:1)

Meč pred 3.000 gledalaca počeo je i završio se uzbuđenjima pred golom gostiju. U međuvremenu, “sevali” su odlučujući napadi na suprotnoj polovini, kojima je “Parni valjak” obezbedio važne bodove.

Golman crno-belih Živko Živković bio je heroj u 5. minutu, kada je "skinuo" zicer OFK Beograda. Od tog momenta, pa do finiša, pogledi su bili usmereni ka Andriji Živkoviću, igraču utakmice, koji je posle ekspresnih prodora u 16. i 50. minutu rutinski tresao mrežu "romantičara".

Kod prvog pogotka, asistirao mu je Saša Ilić, kod drugog, sa golom ga je "spojio" Darko Brašanac, posle odlične reakcije Ivana Šaponjića, čiji je udarac u 63. minutu ispisao na semaforu 0:3.

U sve tri odlučujuće situacije, samo nekoliko sekundi bilo je potrebno se crno-beli "transformišu" iz odbrane u napad i savladaju nemoćnog Čupića.

Takav, novi Partizan, današnjim trijumfom uspešno je okončao prvi desetodnevni ciklus pod vođstvom Zorana Milinkovića i učvrstio se na liderskoj poziciji pred finiš sezone. Prvi rezultati saradnje su očigledni.

Lep dan i proslavu pobede navijačima Partizana nije pokvario ni jeftino primljen gol u 85. minutu, postignut posle kiksa Bandalovskog i lake realizacije Dejana Zarubice za konačnih 1:3. Mnogo pre tog momenta, trijumf gostiju uopšte nije bio doveden u pitanje.

Do "večitog derbija" na stadionu "Rajko Mitić" (25. aprila), Milinkovićev tim igraće još protiv Mladosti iz Lučana u subotu, na svom terenu. OFK Beograd ostaje na šestoj poziciji, bez šanse da pobedom protiv Donjeg Srema u sledećem kolu stigne ili prestigne Novi Pazar.

KRAJ UTAKMICE!

85' POGAĐA I OFK BEOGRAD. Sada je 1:3!

Defanzivac crno-belih Bandalovski "asistirao" je Zarubici, stvorivši mu šansu nespretno vrativši loptu pred Dražićem. Rezervista "romantičara" nije imao težak posao.

79'
Još jedna, poslednja promena u gostujućem timu. Teren napušta strelac Šaponjić, a ulazi Nikola Ninković.

75'
Poslednja promena u domaćem timu. Na teren je izašao Zarubica, a izašao Janković. Rezervista je odmah dobio loptu i mesto da protrči po desnoj strani, ali je centaršutem poslao loptu u gol aut.

68'
Još jedna izmena među crno-belima. Sa terena je odšetao Vladimir Volkov, a njegovo mesto zauzeo je Nemanja Petrović. Stekao se utisak da je levi bek zamenjen zbog povrede, mada je bez pomoći lekara brzim hodom otišao ka tunelu.

65'
Na teren ulazi Petar Grbić, umesto Saše Ilića. Aplaudirao je ofanzivac vezisti Partizana dok je utrčavao na igralište.

63' 3:0 ZA PARTIZAN! PRVI LIGAŠKI GOL ŠAPONJIĆA!

Tinejdžer crno-belih kažnjava loše dodavanje Jankovića, koji mu je "asistirao" i poslao ga na čist zicer pred Stefana Čupića. Golman OFK Beograda odbranio je prvi udarac, ne i drugi.

Utisak je, "romantičarima" preti još ubedljiviji poraz, jer Partizan i dalje napada.

61' Dvostruka izmena u OFK Beogradu. "Švaba" Đurđević pokušava da promeni nešto ulaskom novajlije Antića i Paločevića. Obojica su vezisti. Na klupu su otišli Ivica Jovanović i Zlatko Liščević.

50' 2:0 ZA PARTIZAN! OPET ŽIVKOVIĆ!

Supertalentovani napadač crno-belih igra sjajno i izrasta u heroja utakmice!

Duplirao je Živković prednost gostiju na asistenciju Darka Brašanca, u situaciji "dva na jedan" pred golom OFK Beograda. Brzom napadu prethodio je faul Liščevića na Šaponjiću, posle kojeg je arbitar Glođović ispravno pustio prednost.

Lepa situacija za lidera. Još jednom brzom akcijom, praktično kontranapadom. stekao je mirnu prednost u trenutku kada je OFK nagovestio veću ofanzivu.

POLUVREME


35' Sedam kornera za crno-bele u sedam minuta. Ipak, još nema šanse posle tih prekida. Ne preterano atraktivna utakmica u ovim trenucima. I jedni i drugi se bore sa jako lošim terenom.

28' Četiri kornera u nizu za Partizan, ali nema promene rezultata. Drinčić je tri puta centrirao, četvrti put kombinovao sa Babovićem, koji je jakim udarcem poslao loptu u gol-aut.

25' Dinamična utakmica na Vračaru, ali nema novih prilika. OFK je, logično, krenuo konkretnije u napad, dok Partizan takođe ne odustaje od ofanzive, uprkos vođstvu.

16' PARTIZAN VODI 1:0! ANDRIJA ŽIVKOVIĆ!

OFK je loše izveo prekid, a crno-beli "povukli" munjevitu kontru za vođstvo!

Saša Ilić perfektno je proigrao Živkovića dodavanjem u prostor, brzonogi ofanzivac istrčao na "jedan na jedan" sa Stefanom Čupićem i lako ga prebacio, "bocnuvši" loptu levom nogom.

10' Miran start utakmice. Nije bilo prilika osim zicera crno-belih. Andrija Živković leži na terenu, žaleći se na povredu posle starta Liščevića. Sudija Vlado Glođović nije svirao faul, a ofanzivac crno-belih brzo se vratio na teren posle lekarskog tretmana.

5' Živko Živković spasava gol Partizana!

Branko Ilić loše je ispucao loptu iz kaznenog prostora, napucavši Balažica, pa je brzo došla do Milana Gajića, veziste OFK Beograda koji nije iskoristio zicer pred golom Partizana

Golman crno-belih čekao je šut protivnika i rukom odbio loptu upućenu sa svega nekoliko metara od njega.

-
Navijači OFK Beograda zamolili su FK Partizan da objavi njihov proglas o stadionu i na svom sajtu, što su crno-beli i učinili.

1' Utakmica je počela.

15.57
Fudbaleri OFK Beograda izašli su na teren sa transparentom "Rešenje za Omladinac - hitno", pridruživši se apelu navijača gradskim vlastima da reše problem Omladinskog stadiona, koji se godinama urušava na klizištu.

Sunčan, prolećni ponedeljak, stvorio je lepe uslove za nastavak domaćeg prvenstva i odigravanje preostale četiri utakmice 22. kola. Derbi će biti odigran na Vračaru.

U 16.00 časova, na stadionu Obilića, lider Superlige - Partizan, gostuje OFK Beogradu u izmeštenom domu "romantičara", jer je Omladinski stadion neuslovan za ovakve utakmice.

Crno-beli dolaze na gostovanje plavo-belima sa dva boda više od lidera - Crvene zvezde, uz odigrani meč manje. Sa druge strane, OFK dočekuje meč na šestom mestu tabele (32 boda) i šansom da stigne ili prestigne petoplasirani Novi Pazar (33 poena).

Gradski rivali jako se dobro poznaju. Jesenas su u Humskoj odigrali meč bez pobednika (1:1).

Poznati su i sastavi:

OFK: Čupić, Aksentijević, Savić, Dautović, Antonov, Zdjelar, Liščević, Gajić, Janković, Dražić, Jovanović.

Rezerve: Čančarević, Ješić, Paločević, Antić, Zarubica, Micevski, Matović.

PARTIZAN: Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ilić, Babović, Živković, Šaponjić.

Rezerve: Lukač, Ninković, Ćirković, Grbić, Marković, Petrović, Kojić.

Desni bek "romantičara" Nikola Aksentijević ponikao je u Partizanu i nastupao za prvi tim od 2010. do 2012, pa i u sezoni 2013/14. Đaci crno-belih su i njegov saigrač Milan Savić, kao i ofanzivac Dejan Dražić, koji je letos bio strelac u Humskoj.

Sa druge strane, trener crno-belih Zoran Milinković sedeo je na klupi OFK Beograda godinu dana (2012-2013) i vodio sadašnje igrače kluba iz Humske Petra Grbića, Milana Lukača. Oni će danas početi na klupi, kao i Saša Marković, takođe dete Partizana koji se vratio u Humsku 2011, posle dve godine na Karaburmi. Za OFK igrao je i Stefan Babović.

Trener Partizana nije promenio tim u odnosu na startnu postavu koja je počela meč u Jagodini, u revanšu polufinala Kupa Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC