• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština FS RS prihvatila smanjenje PL BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske na sjednici u utorak jednoglasno je usvojila prijedlog o smanjenju broja klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa 16 na 12 od sezone 2016/17.

 Skupština FS RS prihvatila smanjenje PL BiH Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prethodno, isti prijedlog tročlane Komisije za reorganizaciju takmičenja kojom je predsjedavao Darko Ljubojević, potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH prihvatili su Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, kao i čelništvo Fudbalskog saveza Federacije.



I Izvršni odbor FS RS je nedavno promijenio mišljenje, nakon što je prvobitno bio za skraćenje lige, "ali pod uslovom da u prvoj sezoni rekonstruisanog takmičenja četiri tima iz RS imaju zagarantovano mjesto u bh. društvu najboljih".

Ipak, nakon što su dobili jasnu uputu iz FIFA i UEFA da je to protivno fudbalskim načelima, u FS RS odlučili su "okrenuti ploču".

Međutim, da bi Premijer liga BiH i definitivno bila smanjena sa 16 na 12 klubova potrebno je da Skupština FS BiH u četvrtak izglasa prijeko potrebnu reformu na kojoj godinama insistiraju predstavnici svih najjačih klubova u BiH.

Na zasjedanju Skupštine FS BiH u četvrtak za skraćenje PL BiH trebaju glasati dvije trećine plus jedan delegat prisutan na sjednici.

Skupštinu čini 60 delegata, 40 iz Federacije BiH i 20 iz RS. Na osnovu jasnih stavova nižih instanci fudbalske vlasti u BiH, ne bude li nepredviđenog obrta, u četvrtak će biti donesena istorijska odluka za prosperitet Premijer lige BiH.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

autsajder

fsrs pod hitno da mijenja ono "rs" iz naziva. nikakve veze oni nemaju sa rs...

Sramotan tekst

Pitam se ko opstruiše napredak fudbala kod poništenog gola Borca u Širokom! Smanjenje lige neće donijeti samo od sebe kvalitet nego monotonost. Za kvalitet su potrebni bolji tereni i mnogo više para i boljih igrača u ligi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC