• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo šansi, ali samo jedan gol

Autor mondo.rs

Atletiko Madrid ili Real Madrid? Juventus ili Monako? Ko će u polufinale Lige šampiona saznaćemo tek posle revanš mečeva...

Prve dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona nisu nagovestile koji timovi bi mogli među četri najbolja u Evropi ove sezone. Za sada, Juventus je najbliži tom uspehu, ali daleko od toga da Monako nema šta da traži u revanšu na svom terenu...

Juventus - Monako 1:0 (0:0), Atletiko Madrid - Real Madrid 0:0.

Revanš utakmice igraće se 22. aprila, a posle viđenog ovog utorka, u njima je mnogo toga moguće.

U druga dva polufinalna para u sredu se sastaju Pari Sen Žermen - Barselona i Porto - Bajern Minhen. Revanš mečevi tih utakmica su 21. aprila.

Real je kao gost dominirao prvih 45 minuta protiv gradskog rivala, ali je u drugom delu reprize prošlogodišnjeg finala Lige šampiona Atletiko bio bolji rival i bliži pogotku.

U Torinu je Juventus dobro počeo utakmicu, zatim je Monako sjajnom igrom u odbrani i brzim akcijama u napadu preuzeo inicijativu, međutim, domaćin je na kraju slavio pogotkom Artura Vidala iz penala u 57. minutu. Možda i prestrogo dosuđenog...

Kao junaci večeri mogli bi da se istaknu golmani. Jan Oblak je maestralno čuvao Atletikov gol, a Đanluđi Bufon Juventusov. Najviše zahvaljujući njima Atletiko je i sedmi put uzastopno ostao neporažen u duelima sa Realom, a Juventus je nastavio niz bez izgubljene utakmice protiv nekog francuskog kluba. Torinezi sada imaju 11 pobeda i dva remija...

Odličan je bio i srpski arbitar Milorad Mažić, sa svojim saradnicima, koji je vodio duel u Španiji.

ATLETIKO MADRID: Oblak – Huanfran, Miranda, Godin, Sikeira – Turan, Gabi, Mario Suarez, Koke (83. Tores) – Grizman (77. Garsija), Mandžukić.

REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal (85. Arbeloa), Ramos, Varan, Marselo – Kros, Rodrigez, Modrić – Bejl, Benzema (76. Isko), Ronaldo.



JUVENTUS: Bufon – Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra – Pirlo (74. Barzalji), Markizio, Vidal – Pereira (87. Sturaro) – Tevez, Morata (83. Matri).

MONAKO: Subašić – Rađi (71. Berbatov), Abdenur, R. Karvaljo, Fabinjo, Kurzava -  Kondogbija, Dirar (51. Silva), Mutinjo, Karasko - Marsijal (87. M. Karvaljo).

TOK UTAKMICA (Atletiko - Real 0:0, Juventus - Monako 1:0):

Kraj!

- Još malo do kraja. Zvuči čudno posle odnosa snaga u prvom delu utakmice, ali srećom po Real. Atletiko je u drugom poluvremenu potpuno "promenio ploču" i bio ekipa koja je mnogo više želela pogodak. Nekoliko puta umalo i nisu došli do njega.

Što se tiče Torina, Juventus će izgleda uspeti da sačuva minimalnu prednost za revanš.

- U Torinu se Juventus opredelio da čuva 1:0 i za sada mu to odlično ide...

- Sjajno je Arda Turan prošao kroz odbranu Real Madrida u 81. minutu, ali mu je lopta pobegla u poslednjem trenutku... Atletiko igra mnogo bolje u drugom poluvremenu, a kako se bliži kraj utakmice ekipa Dijega Simeona pojačava napade.

- Monako pojačava napad. Od 71. minuta umesto beka Andree Rađija u igri je Dimitar Berbatov.

- U Madridu real i dalje plete mrežu oko Atletikovog kaznenog, ali se crveno-beli, iako domaćin u ovom meču, uspešno brane. Još nešto više od 20 minuta do kraja.

- Monako se ne predaje
. Moglo je da bude 1:1 od 63. minuta, ali je Kondogbia šutirao po sredini gola, pa je Bufon uspešno reagovao.

- GOOOL, Juventus vodi 1:0! U 57. minutu Arturo Vidal je bio precizan iz penala. Prethodno je Rikardo Karvaljo oborio Alvara Moratu, a češki sudija Pavel Kralovec možda i prestrogo pokazao na belu tačku.

- Samo pet minuta po ulasku u igru Bernardo Silva se našao u šansi, ali je Bufon sjajno reagovao i sačuvao svoj gol.

- Pukla je arkada Mariju Mandžukiću u 51. minutu pošto ga je Serhio Ramos udario laktom. Tražio je Hrvat penal, ali je Milorad Mažić samo odmahnuo rukom...

- Prvu šansu u Madridu po povratku sa odmora imali su igrači Atletiko Madrida. Arda Turan je šutirao glavom, ali pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena igrača u obe utakmice.

Poluvreme.
Nema golova, ali ima uzbuđenja... Real dominira u Madridu kao gost protiv Atletika, a Juventus pokušava da nadmudri sjajno postavljenu odbranu Monaka u Torinu.

- Veliki promašaj Artura Vidala u poslednjim trenucima prvog poluvremena! Sjajno ga je proigrao Tevez, istrčao je sam pred Subašića, ali je šutirao pored gola...

- Juventus je potpuno preuzeo inicijativu nad gostima, ali se igrači Monaka odlično brane i time nerviraju rivala...

- Atletiko je neprepoznatljiv večeras! Čak i kada su korneri u pitanju. "Jorgandžije" su očajno izvele udarac iz ugla u 41. minutu, usledio je kontranapad Reala, Varan je pretrčao oko 2/3 terena, ali je Jan Oblak ponovo bio u centru pažnje...

- Preti i Luka Modrić. Dobro je šutirao sa distance u 40. minutu, ali malo preko prečke.

- Jan Oblak deluje nesavladivo! Maestralna intervencija Atletikovog golmana u 35. minutu posle udarca Rodrigeza "spoljnom" u donji ugao, iako je bio markiran i nije najbolje mogao da vidi kuda će lopta. Na suprotnoj strani uzvratio je Grizman dobrim šutom iz okreta, ali je Kasiljas bio siguran.

- Sjajan šut Gereta Bejla sa 20 metara u 31. minutu, ali je Oblak još jednom bio na visini zadatka. Nije dozvolio da ga prevari "žabica".

- Juve je uspeo da vrati loptu u svoj posed na duže vreme i ponov stvori opasan napad. Markizio je lepo centrirao sa leve strane, ali je Tevez očajno uhvatio volej.

- Posle 25 minuta nema golova, ali daleko od toga da se igraju dosadne utakmice.

- Gosti sve više napadaju u Torinu. Uglavnom iz kontri, dok Real i dalje kontroliše dešavanja u Madridu.

- Monako je počeo da se "budi" u Torinu oko 10. minuta i dva puta zapretio, dok Atletiko i dalje ima problem da oduzme loptu rivali i stvori napad iz kojeg bi mogao da ugrozi gol Reala.

- Prva šansa i u Torinu. Markizio je u 7. minutu lepo proigrao Moratu, ali je Španac loše uhvatio volej. Samo minut kasnije Tevez je šutirao glavom, ali je Subašić sjajno reagovao i sačuvao mrežu.

- U uvodnim minutima Real je mnogo opasniji u Madridu, dok Juventus ima loptu više u svom posedu, ali bez opasnosti po gol Monaka.

- Umalo da Real povede u 4. minutu! Geret Bejl je bio u gol-šansi, ali je ponovo Jan Oblak bio odličan.

- Real je prvi zapretio u Madridu. Danijel Karvahalj je oštro šutirao, ali je Jan Oblak uspeo da uhvati loptu.

- U Madridu sudi naš Milorad Mažić, a u Torinu Pavel Kralovec iz Češke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC