• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Javor se nije zaljuljao pred šampionom!

Slaviša Jokanović ima još jednu šansu da sačuva trenerski posao u Partrizanu.

 JSL: Javor se nije zaljuljao pred šampionom!  Izvor: MONDO

Ako u četvrtak, Partizan ne prođe Žilinu i ne plasira se u Ligu Evrope, Jokanović, vrlo vjerovatno, više neće sjediti na klupi crno-bijelih.

Partizan nije uspio da pobijedi na prvom težem ispitu u domaćem prvenstvu. U 2. kolu Jelen Superlige, Javor je uzeo bod šampionu Srbije - 1:1.

Prvi put u istoriji, Partizan se iz Ivanjice ne vraća sa sva tri boda. I još jedan statistički podatak - prvi put još od početka prošle sezone, Partizan će morati drugima da prepusti lidersku poziciju na tabeli.

Domaćin je poveo preko Igora Lukovića u 39. minutu, a u sudijskoj nadoknadi vremena izjednačio je Ivan Obradović, koji je pred odlazak u Saragosu odigrao posljednji prvenstveni meč u crno-bijelom dresu.

U odnosu na meč protiv Žiline, Jokanović je promijenio napad. Brana Ilić je zaigrao umjesto Klea, a Dijara zamijenio Miloša Bogunovića. Srđa Knežević je dobio šansu od početka meča, baš kao i Radosav Petrović u veznom redu.

Emotivno ispražnjeni i povrijeđeni Moreira nije igrao u Ivanjici i bez njega Partizan ne može da uspostavi tečnu igru na sredini.

Crno-bijeli jesu napadali i imali su inicijativu od početka, baš kao što su to tražili njihovi najvjerniji navijači, koji su misao pretočili u transparent: "Mi hoćemo - vi morate!".

Ali, opet nije bilo tečnih akcija po bokovima. Partizan je bio najopasniji iz prekida, a udarci glavama Mladena Krstajića i Branislava Jovanovića uglavnom su bili plijen odbrane Javora.

Javor se opredijelio za defanzivu i čekanje svoje šanse. Ona je došla u 39. minutu, kada je Pavlović odlično istrčao kontru, još bolje centrirao Lukoviću, koji u trku pogađa "malu mrežu" gola Mladena Božovića.

Crno-bijeli su došli do pogotka na krajnje nesvakidašnji način. Obradović je uputio centaršut, golman Javora Igor Bondžulić krenuo na istrčavanje, a zatim pokušao da se vrati, kada je shvatio da je pogrešno procijenio let lopte.

Ne samo da nije uspio da spriječi pogodak, već je doživeo i (tešku?) povredu koljena, zbog koje ga je odmah zamijenio Branko Vujović.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Partizan napada, ali bez prave šanse. Javor je odolijevao i na kraju odolio.

Čukarički je u Kuli prokockao vođstvo iz prvog poluvremena. Nikola Krčmarević doveo je tim sa Banovog brda u prednost u desetom minutu, ali se Hajduku isplatila potpuna ofanziva u drugom dijelu. Najprije je izjednačio Darko Fejsa, a pobjedu je donio Dejan Kekezović iz slobodnog udarca desetak minuta prije kraja meča.

REZULTATI DRUGOG KOLA (nedelja):

Javor - Partizan 1:1 (1:1)
/Luković 39' - Obradović 45'/

Hajduk - Čukarički 2:1 (0:1)
/Fejsa 49', Kekezović 81' - Krčmarević 10'/

Izveštaje sa subotnjih mečeva pročitajte OVDE

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC