• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Perović odveo Zvezdu na vrh

Crvena zvezda se nalazi tamo gdje nije bila još od završetka sezone 2006/07, a to znači na vrhu prvenstvene tabele i ispred Partizana!

 JSL: Perović odveo Zvezdu na vrh  Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su u drugom kolu Jelen Super lige, pred oko 6.000 gledalaca, savladali Rad rezultatom 1:0 (0:0), golom Slavka Perovića u 51. minutu.

Iako je u posljednjih desetak godina postala poznata po lošem učinku u prvim kolima, Zvezda je sada osvojila svih šest bodova i dijeli prvu poziciju sa Vojvodinom, pošto imaju identičnu gol-razliku (4:0).

Vladimir Petrović izveo je znatno drugačiji tim od onog koji je u četvrtak doživeo katastrofu u duelu sa Slavijom u Pragu. Trener crveno-bijelih promijenio je čak sedmoricu fudbalera!

Očekivano, došlo je do rokade među stativama, pa je Saša Stamenković zamijenio nesigurnog Bojana Pavlovića.

Nije bilo ni Srećkovića, Savića, Tutorića, Savija, Isaha i Lekića, ali je sigurno da su neki od njih izostavljeni samo da bi se odmorili i da će u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope opet zauzeti mjesta u prvih 11.

Prvi put je zaigrao štoperski tandem Milan Vilotić - Slavoljub Đorđević, što bi makar po imenima i renomeu trebalo da bude najbolja opcija u "srcu" Zvezdine odbrane.

Zvezda je trebalo da dođe u vođstvo znatno ranije, preciznije već u 12. minutu, ali je golman "građevinara" Milan Borjan zaustavio šut Nikole Lazetića sa "bijele tačke"! Penal je iznudio Ninkov.

Borjan je šest minuta kasnije nadmudrio i Perovića, kada je ovaj izbio sam ispred njega i mogao da bira gdje će da šutira.

Zvezdina inicijativa je splasnula poslije uvodnih dvadesetak minuta, a do zasluženih 1:0 stigla je početkom drugog dijela, kada je Pavle Ninkov odlično "probio" po desnoj strani, a Perović udarcem glavom sa pet metara matirao talentovanog čuvara mreže Rada.

Uslijedile su izmjene u Zvezdinom timu, tako da su na klupu otišli Ninkov i Lazetić.

To se Pižonu zamalo osvetilo, pošto je domaćin izgubio igru, a Rad sve odlučnije počeo da "traži" izjednačujući gol. Jednom je iznenađenje spriječeno ofsajd pozicijom u kojoj se našao Vladimir Jovančić, a ostale su nekažnjene i neke greške uže odbrane.

Tako je Nemanja Obradović uspio da proturi loptu kroz noge golmanu Stamenkoviću, ali je Savio u posljednjem trenutku spriječio da ona uđe u mrežu.

Na kraju, pobjeda se piše, a Zvezda u koliko-toliko pozitivnom raspoloženju može da se okrene četvrtku i utakmici sa Slavijom, u kojoj je čeka "nemoguća misija", da nadoknadi 0:3 iz prvog meča.

REZULTATI PRVOG KOLA:

Crvena zvezda - Rad 1:0 (0:0)
/Perović 51/

Javor - Partizan 1:1 (1:1)
/Luković 39 - Obradović 45+1/

Hajduk Kula - Čukarički 2:1 (0:1)
/Fejsa 49, Kekezović 81 - Krčmarević 10/

ODIGRANO U SUBOTU:

Vojvodina - Metalac 1:0
Smederevo - Napredak 1:0
OFK Beograd - Jagodina 1:0
Mladi radnik - Spartak ZV 1:1
Borac Čačak - BSK Borča 2:0

TABELA: Vojvodina 6, Crvena zvezda 6, OFK Beograd 6, Partizan 4, Mladi radnik 4, Javor 4, Napredak 3, Rad 3, Smederevo 3, Hajduk 3, Borac 3, Spartak 1, Čukarički 0, BSK 0, Metalac 0, Jagodina 0 bodova.

PAROVI TREĆEG KOLA (29. i 30. avgusta): Čukarički - Vojvodina, Rad - OFK Beograd, BSK - Javor, Spartak - Borac, Metalac - Smederevo, Jagodina - Mladi radnik, Napredak - Crvena zvezda, Partizan - Hajduk.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC